Skoči na vsebino

Yamaha rd 400


gros91

Priporočene objave

Lep pozdrav!

Ker nam pri hiši že par desetletjih stoji motor sem se odločil za obuditev le tega. In sicer motor je yamaha rd 400. Motor sem pripravil že tako daleč da sem zvezal elektriko, popravil senzorje (olje..), nastavil vžig.... Motor sedaj vžge je tudi vozen edini problem ki ga imam sedaj je to da moram nabaviti nove gume ter kompletni zavorni sistem. Sedaj pa imam vprašanje kje dobiti zavorni sistem za takšen star motor. Sicer obstaja še nekaj tujih trgovin z deli vendar je vse svinjsko drago. Zato me zanima kateri zavorni sistem iz katerega drugega motorja bi lahko pasal tukaj gor?

 

Se že vnaprej zahvaljujem za podane rešitve in pomoč :D .

 

Gre se pa za takšen motor: http://www.realclassic.co.uk/bikepix/yamaha06062201.jpg

Popravljeno . Popravil gros91
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zavorne cevi se zamenja z novimi katere se ugodno naredi po naročilu (kje točno bodo ostali povedal), če je potem samo še za nanovo predihtat, dobiš o-ringe in ostali tesnilni material v trgovinah s tesnili (altes, tehimpex, tinex, itn).

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na ebayu dobiš praktično vse. Za čeljusti in glavni zavorni cilinderček  dobiš dobiš kite za obnovo in enostavno zamenjaš sam. Cevi ti naredi skoraj vsak majster za zavore ali pa kupiš že narejene oplaščene. Iz spodnjega oglasa lahko še sklepaš, da so enake čeljusti še na drugih Yamahah.Tudi z ostalimi deli ne boš imel nekih hudih težav.

 

http://www.ebay.de/itm/Yamaha-RD250-RD400-XS400-XV750-Bremssattel-Dichtungssatz-Rep-Satz-/261173331789?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item3ccf24c74d

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo pogledal diske in čeljusti ter ugotovil, da so še ok, potrebujem torej samo zavorne ploščice, ter razstavil sem tudi oba zavorna cilindra ter presenečen ugotovil da sta kot nova edino use je bilo zapacano in seveda zamenjati je potrebno tesnila in vse skupi temeljito sprati fajn podmazati in sestaviti nazaj.

Edino kar se sedaj zanima kje bi lahko takšna tesnila dobil?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Najprej čestitke za lep motorček. Kot je bilo rečeno glede zavnornih cilindrov dobiš kite (batke, tesnila, vzmet,...) na e-bayu. Glede na to da je motor star, ter da je dolgo stal, nebi bilo slabo obnovit tudi zavornih čeljusti. Semeringe dobiš prav tako na e-bayu. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tole je link do sestavnih delov čeljusti za tvojo Yamaho. Pod točko 6. imaš kit za obnovo naziv Caliper Seal kit. Lahko pokličeš na uradni servis in poveš da bi rad imel nadomestni del z oznako 2G2-W0047-00-00. Na Ebayu bo enaka stvar seveda verjetno cenejša kot takole na uradnem servisu.

 

Na žalost v katalogu tem IPC katalogu poleg delov ni napisanih dejanskih mer s katerimi potem odkorakaš v bližnjo trgovino z ležaji in tesnili. 

 

http://www.boats.net/parts/search/Yamaha/Motorcycle/1979/RD400F/FRONT%20DISC%20BRAKE%20-%20CALIPER/parts.html

 

Teli original katalogi so fajn, ker vidiš na katere modele so enake čeljusti še ugrajevali in kako je zadeva sestavljena. V Tvojem primeru:

 

http://www.boats.net/parts/detail/yamaha/Y-2G2-W0047-00-00.html

 

V Sl. dosti naročujemo dele iz bližnjih trgovin v At in IT. Za trgovino Louis imaš recimo zastopstvo v Ljubljani. Pokličeš jih in ti oni robo spravijo v SLO.  http://www.louis.de/ Iskalnik sicer ne najde zavornih ploščic za tvoj model. Imajo pa za druge Yamahe, ki so imele vgrajene enake čeljusti.

 

Ebay je najbolj enostavna in pogosto najcenejša varianta.  Če nimaš izkušenj z njim malo povprašaj kakšnega kolega, če ti je pripravljen malo pomagati. Druhače ti preostane še obisk kakšne moto trgovine takoj za mejo ali pa obisk uradnega servisa.

 

Veliko sreče pri obnovi in vožnji!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ali kdo ve če so isti zavorni cilindri na xs 400 in rd 400, ker gledam malo po ebay.com in za rd 400 je kit za sprednji cilinder 50$ medtem ko je za xs 400 pod 30$... ni glih neke logike... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ali kdo ve če so isti zavorni cilindri na xs 400 in rd 400, ker gledam malo po ebay.com in za rd 400 je kit za sprednji cilinder 50$ medtem ko je za xs 400 pod 30$... ni glih neke logike... 

glej...ciciban ti je par postov gor dal tale link http://www.ebay.de/itm/Yamaha-RD250-RD400-XS400-XV750-Bremssattel-Dichtungssatz-Rep-Satz-/261173331789?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item3ccf24c74d#ht_1030wt_952

vsaj klikni na link no...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sicer sem po večini gledal angleški ebay ampak vidim da se bom moral zaradi zasoljenih cen pošiljanja pogledati še nemški....

nemški je zakon...moram pohvaliti vseh par od katerih sem kupoval...evo včeraj zvečer ob 20h sem nekaj naročil pa mi je dal skupno dobavo za dva artikla - danes je bilo že odpremljeno...tudi roba je pri priznanih prodajalcih ustrezna ter normalne kvalitete... 

 

predlagam ti , da si nabereš čimveč artiklov od istega/istih prodajalcev ter povprašaš za skupni strošek s pošiljanjem paketa pri več različnih prodajalcih...takoj lahko za enako robo prihraniš 10-15€..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 5 mesecev pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!