Skoči na vsebino

Bigbang "se zgodi"


Priporočene objave

Pozdravljeni,

Znašel sem se v položaju v katerem več ne vem kam naj se obrnem..

Torej pred 2,5 eti sem kupil fotoaparat in dokupil garancijo / zavarovanje se zgodi v bigbangu. Sedaj je aparat odpovedal, dal sem ga v bigbang, oni so ga poslali na servis. Do tukaj je vse super, nakar me po 1 mesecu pokličejo iz servisa da je osnovna plošča fuč in da ni dobil nove, je pa dobil cel aparat in je kot nov brez prask itd. ker moj je imel popraskan ekran. Vendar da ta je črn (moj je bel) pa mi pravi če mi da kar cel aparat ker je res super bla bla, in da on ne rabi menjavat plošče iz tega v mojega. in sem rekel pa naj bo potem črn če je tako oh in sploh.. Po tednu dni ga dobim po pošti, nakar ga preizkusim in aparat ima max 12MP (moj je imel 16MP), ga odnesem v bigbang, nakar prodajalec ugotovi da je aparat drug starejši model. Seveda sam nisem opazil ker je ploščica z serijsko številko in oznako modela od mojega aparata, zgoraj na aparatu pa je drug model, tako tudi v programski oprami..

nakar kličem tega na servis se mi ne javi ( bigbang se zgovarja da nima nič z tem in pač kontaktira serviserja) naar dobim odgovor od bigbanga da sem sam zahteval menjavo ohišja in da je pač samo ohišje zamenjal. Jaz njim razložim zadevo da ni tako, oni pa v odgovor naj se obrnem na zavarovalnico. Ta avstrijska zavarovalnica sploh ne odgovori, obrnem se na AZN (agencija za zavarovalni nadzor) in še na neko drugo organizacijo. Od obeh dobim odgovor, eden da naj se obrnem na bigbng oz. servis, drug odgovor pa naj se obrnem na tržni inšpektorat.

Pa pojdimo naprej, pišem na tržni inšpektorat kjer po tednu dni dobim odgovor da naj se obrnem na zavarovalnico, odgovorim jim da ni samo problem samo v popravilu da nisem dobil enakega oz boljšega aparata kot je napisano v pogojih zavarovanja, ampak da je bila prestavljena serijska številka iz enega aparata na drugega. In to je za enkrat to.

Na koga se lahko še obrnem? vrtim se v krogu. Ta servis pa hoče da mu pošljem ta aparat nazaj da bo on sedaj premenjal osnovni plošči in po tem takem ponovno serijski številki. Torej bi dobil rabljeno osnovno ploščo in zdelano serisko številko, že sedaj je popisana ( nevem kaj je delal z tem).

Tako vse skupaj traja že skoraj 3 mesece...

Kaj pa vi predlagate?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz bi ti kratko in enostavno odgovoril tako, kako bi jaz naredil:

Kje si kupil aparat: BigBang
Kdo je kasiral "se zgodi": BigBang

Torej?
Ti si kupil stvar pri BigBangu, oni so ti skasirali že dodatno zavarovanje in ti kot kupec nisi dolžan sedaj klicat serviserja, zavarovalnice in koga drugega, to je na trgovini, da uredi zadevo, saj si za to tudi plačal oziroma podaljšal garancijo.

V glavnem, ti komuniciraš z trgovino, zaplete in pošiljanja na servis pa je njihov problem. Če ti v roku 45dni ne vrnejo stvar iz servisa, so ti dolžni stvar zamenjat z novo ali pa ti vrnit kupnino. Lahko pa se dogovoriš za boljši aparat z tvojim doplačilom (po iztečenih 45ih dneh).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja saj ravno v tem je problem, ker prvo sem pisal na bigbang, kjer so mi odgovorili naj se dogovorim z serviserjem da oni nimajo več nič z tem, ker se nisem hotel dogovarjat z serviserjem so mi dali kontakt "zavarovalnice".. torej nikjer nisem nič rešil, pisal sem tudi na tržni inšpektorat, kjer mi po prvem napisanem niso nič pomagali, da naj se obrnem na zavarovalnico, nakar sem jim odgovoril da je problem v zamenjavi aparata kateremu so premenjali ploščico z serijsko številko aparata.

Tako sem v petek dobil odgovor iz bigbanga da mi zamenjajo aparat za novega enakega, sedaj pa sem dobil še mail iz tržnega inšpektorata da so zahtevali pojasnilo od bigbanga glede tega primera, bigbang jim je odgovoril da mi bodo dali nov aparat in da naj se oglasim v BB trgovini, moram pa jim sporočit če bo aparat dejansko nov.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!