Skoči na vsebino

Kako motocikle kradejo?


Gost

Priporočene objave

Glede na število objav v temi Ukradeni motocikli, in na pogostost določenih znamk in modelov me čisto resno zanima a so to motorji ki se jih da vžgat, oziroma kako drugače v pogon spraviti, ali jih naložijo?
Tolk da vem koliko me mora skrber, če bi se ustavil kje v Ljubljani pa šel malo peš okol. Kolo zaklenem s tamočnim Abusom, pa se mi je nakup ulocka zelo hitro povrnil.

Kakšne posnetke kako naložijo motor v kombi sem že videl. Pa da gre večino motociklov, tako kot avtov, za dele sem tudi že slišal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ce ga bos zaklenil na normalni lokaciji z disc lockom/ketno nebo sel nikamor. Vecja je sansa da ti ga bo kaksen pametnjakovic poskodoval. jaz ga se nisem pustil v centru lj pa sem iz lj :) 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A lahko kdo resno pove, kako je on zavaroval svoj motor, da bo tudi on vedel kaj narediti? Da ne bo kupoval neke čungalunga zadeve za 200€, na koncu bo pa vseeno ostal brez motorja. Kolikor jaz vidim, predvsem radi kradejo KTMke.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če si res nekdo želi tvoj motorja, je težka, motorji zginejo iz zaklenjenih garaž. Pod našim blokom je par motorjev, za katere so si lastniki namestili debele železne kroge sidrane v betonske stebre in potem s ta specialnimi verigami pripnejo zraven motor. Ampak potem se teoretično lahko še vedno to zgodi:

chained-motorcycle-=_460x0w.jpg

Svet je tak da ta profi lopovi so vedno korak pred ostalimi, tudi novi BMW 3, Passati, Volvoti.... zgiunjajo pa imajo skoraj 2 tone in ne vem kako fensy ključe. Pa se vseno pojavljajo potem slike po blokih ali fejsbukih, "V noči ...  je izginil iz parkirišča ta pa ta model če kdo ve karkoli naj psoroči" 

100% ni nič, zaklep na prednji disk, pa debelo verigo za okvir ali zadnjo gumo in nekaj fiksnega, da je  potrebno vsaj kakšnih 15 min za pregrist vse.

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ŽE ki moremd elat pametne stvari pa se mi ne da:

 

Edino kar niso prerezali so kakšne 19 ali 21mm

Samo da ti ne zvije okvirja :D

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V Ljubljani je dosti mest ki so dokaj frekventna s pešci, tako da čez dan ni nekih večjih problemov. je pa fajn dati gor disk lock ali pa ketno da ga ne premakne vsak "papak" ki gre mimo. pomaga verjetno tudi če je motor parkiran na takem mestu kjer se s kombijem ne more zraven. najslabše je pa motor puščati čez noč uzunaj (pločnik, zunanji parking..).

Popravljeno . Popravil blazzarss
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 3 tedne pozneje...

Ce zelis mirno spati priporocam zgolj kasko zavarovanje. KOt so ze predhodniki povedali, profijem se ne mores upret razen ce ga sam cuvas z nabito pusko. Pred leti so paglavci ukradli kombi in sli krast, med drugim so iz soseske nekomu precvikali najdrazjo Abusovo ketno, mislim, da je bila okol 400 eur. Profiji znajo imet marsikaj, jammerje, brenerje v ruzakih, skratka vedo kako bodo zadevo odpeljali. Pridejo in nalozijo. Da se marsikaj narest ampak 100% varnosti ni. To okol puscanja zunaj je pa lahko tudi mal bucka. KOnkretno v Siski (ki velja za bolj pomemben geto) gledam ene tri mopede parkirane pred blokom, sicer sidro in ketna, ampak vseeno se niso sli. Pa je lokacija taksna, kjer v miru ponoci delajo kar nekaj casa pa ne bo nikogar. Sem pa tudi ze jaz opazil "skavte" na skuterjih, ampak po krivem obtozevat baje ni pravicno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Samo enkrat na svojemu velikokrat na tujih. Pač mularija med 13-17 leti nima ravno 600ccm+ motorjev sploh pa je očitno ko na njem sedi en x ne pa lastnik. Pojav je relativno pogost. Si se kdaj vsedel na motor in ugotovil da si pozabil prižgane dolge, smerokaze in še par reči... Ne nisi pozabil...

Enkrat doživel primer ko je mali približno dvoletni navdušenec šaril okoli motorja pa opozorim mamo da naj popazi ker poleg raznih olj, masti ga lahko kje tudi fejst uščipne. Nato me mati grdo pogleda in zabiča nekaj v stilu zakaj pa tak motor puščate tu? Babja logika ali pa eksotik primer kdove...

(to da vsi šarijo po vsem pa je itak ok)

Popravljeno . Popravil StaraFeltna
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ah,men je na morju en turist kar sam premaknil motor,medtem ko sem plaval v morju :) Ko bi pa po tleh letel,pa nebi hotu nc met zravn vrjetn....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!