Skoči na vsebino
ArcaneWater

MXGP 2017

Priporočene objave

L'Thor    46
L'Thor

Da odprem debato.

Ja letos bo bistveno težje za našega Tima.  Konkurenca se krepi prihaja Herlings ki bo takoj močan ter še nekaj dobrih fantov ki lahko marsikaj pomešajo. Bo pa precej odvisno od sreče oziroma morebitnih poškodb. Carioli se po manjši krizi spet postavlja na noge, kar je bilo razvidno tekom pretekle sezone, ko je postajal močnejši v zadnjem delu. Fevre-ja je ustavila poškodba v Angliji sicer, bi bil v igri za naslov do konca. Ostali so imeli tudi težave(Desal, Nagl, Poulen,..) tako, da niso izkoristili svojega celotnega potenciala, zaradi poškodb med pripravami ali pa tekom sezone. Moja največja uganka je nekako Herlings, fant je lahko izjemno hiter vendar je po mojem njegova velika slabost, da v  letih, ki jih je odvozil v razredu MX2 ni imel konkurence in bo sedaj lahko imel kar pribleme saj je v MXGP konkurenca povsem drugčna.  Že lansko leto je bilo videti na določenih stezah njegova živčnost, ko je moral prehitevati malo bolj na nož in se je grozno pritoževal nad ostalimi zaradi ''oviranja'' ker jih ni uspel kar klasično gladko prehiteti. Njegova ahilova peta so lahko tudi poškodbe, če bo malo pretiraval in se sesul lahko kar hitro izgubi možnosti, kar smo že videli v sezonah 14 in 15. No vsekakor pa je pred nami zanimiva sezona in glede na napovedi tudi zelo izenačena. Seveda Gajser ostaja moj ljubljenec čeprav verjamem, da bo zelo težko ponoviti lanski uspeh upam, pa na najboljše.

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
skopusnik1    107
skopusnik1

Ta vikend prva dirka v Italiji, nastopajo vsi najboljši iz MXGP, razen Herlingsa, ki se je že poškodoval (zapestje).

Na treningu najhitrejši Gajser pred Bobryshevim, tretji Febvre, sledijo Leok, van Horebeek, Coldenhoff, Cairoli in Anstie. Gerčar je bil 19., Irt 22.

Med 125 nastopa samo Mausser, ki je končal kot 19. na treningu.

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
L'Thor    46
L'Thor

Ja glede na to, da je proga zgledala sorazmerno mehka in peščena je dvakrat 3. mesto za Tima kar dobro. Seveda je to tipanje terena pred pravim začetkom sezone. Vsi najboljši ali vsaj večina namreč izkoristijo to Italijansko prvenstvo za primerjavo konkurence in kje so glede na zimske priprave. Sledijo še 3 tekme ne vem sicer ali bomo videli vse na vseh prizoriščih a vseeno prve slike se že kažejo. Herlings ni nastopil zaradi poškodbe zapestja, ki jo je staknil na pripravah malo pred prvo tekmo tako da njegov manjko vpliva tudi na trenutno stanje.

Popravljeno . Popravil L'Thor

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
L'Thor    46
L'Thor

Počasi že odštevamo do pričetka sezone 2017. Čez manj kot teden se bo začelo zares. Če malo povzamemo priprave oziroma italijanske dirke, kjer so se pokazali skoraj vsi glavni je razvidno, da bo konkurenca zelo huda in izenačena. Carioli je spet v stari dobri formi in bo trd oreh za vse, presenetil je Van Horebeek, ki je bil tik za italijanom. Ostali so sledili med njimi Gajser Febvre, Bobryshev. Herlings začenja poškodovan, tako, da na uvodni dirki ne bo popolnoma 100% bo pa zanimivo videt kam se bo uvrstil. Če bo med top 5 potem ga bo ob normalnem poteku sezone težko premagat. No sezona bo dolga in naporna ter polna adrenalina, upam, da bodo poškodbe čim manj vplivale na razplet prvenstva, da se res pokaže kdo je najboljši. Kot rečeno Katar je že naslednji konec tedna prenosi, pa na ŠTV 1, 2 kjer so promotorjem MXGP podpisali nadaljno 6letno pogodbo za prenose tekmovanj MXGP . 

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
davidg    139
davidg

Mater, komaj cakam da se zacne. Upam, da bodo dirke napete in da vsi akterji ostanejo zdravi.

 

D.

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
KennyJR    2330
KennyJR

V prvo ga je Gajser spet nekaj sral, v drugo pelje tako kot je treba in je prvi... Škoda, ker verjetno ne bo zmage, ampak vseeno dobra predstava za začetek sezone ;). Verjamem, da bo tekom sezone bolj konstanten kot ostali ;) 

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
jskrablin    4147
jskrablin

Cairoli je vse fino pošolal. Je res da je specialist za mivko, sam tole je bilo precej extra. Tim pa bi lanski uspeh težko ponovil, ker se je Cairoli prilagodil na nov nivo. Pa pravi da še ni (Tim) pripravljen, kot bi si želel.

Vsekakor drugo mesto po prvem GP-ju ni slab rezultat :OK: 

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
apirko    288
apirko

Cairoli je včeraj dobro pritiskal! Tim more pa tak tempo, kot ga je mel zadnjih 10 minut dirke držat do konca, pa bo. Mu je ravno v zadnjih nekaj krogih zmanjkalo ... škoda, ampak na koncu vsaka točka šteje.

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
L'Thor    46
L'Thor

Odličen točkovni izkupiček za Gajserja. Carioli je hitrost s priprav prenesel tudi na dirko in nakazal da bo glavni kandidat za naslov če seveda ne bo kake poškodbe. Še vedno zna in zmore in bo zagotovo trd oreh za ga premagat. Tim odpeljal odlično, potrebno je vedeti, da je vozil bolan kar se je poznalo v finišu, ko telo ni zdržalo naporov. To je povedal že na sobotnih kvalifikacijah, ko ga je v zadnjih krogih začelo zmanjkovat zaradi vročine, Enako se je nato zgodilo na glavnih dirkah tako, da je s tega vidika gledano rezultat fenomenalen. Če ste poslušali njegov komentar na koncu je priznal, da je zadnja dva kroga druge dirke popustil ker preprosto ni imel moči in posledično je tudi koncentracija padla, tako da res samo kapo dol.

Čaka pa ga še ena zelo naporna tekma, že ta konec tedna ko bo poleg viroze veliko vlogo igrala še visoka vročina in vlaga kar v njegovi situaciji gotovo ne bo lahko. Upam, da se mu zdravje dovolj popravi, da bo malo lažje čeprav je časa za okrevanje malo.

Herlings je odpejal glede na razmere primerno in zagotovo ni pokazal pravega potenciala, polomljena zapestna kost z opornico in vijaki je namreč naredila svoje , vprašanje je koliko časa ga bo to oviralo.

Ostali pa nekje po pričakovanjih Desal vedno pri vrhu, malce slabše Nagl, ki še vedno čuti posledice hudega padca s pokala narodov. Fevbre tudi malo pod pričakovanji a je tudi on imel poškodbo nedolgo nazaj, tako da bo s časom še pridobil. No v naslednjih tekmah se bo slika zagotovo bolj izostrila da bo vidno kje je kdo.

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
L'Thor    46
L'Thor

Pred nami je GP Indonezije. Proga nova za vse tekmovalce, dogajanje bo kar dobro popestrilo tudi vreme, ki je že povzročilo nekaj težav. Če prištejemo še vročino in vlago bo spet naporna za vse, ki niso najbolje pripravljeni ali rahlo  poškodovani. Moj glavni favorit za zmago ostaja Carioli, ki je trenutno v top stanju in brez nekih težav, ostali mu sledijo. Za Gajserja upam na še en dober rezultat čeprav bo verjetno težko glede na pravkar prebolelo virozo in pogoje tokratnega prizorišča. Herlings bo najbrž še trpel svoje muke in poskusil izvleči čim več točk za nadaljevanje prvenstva, Fevbre zna bit  močan če se malo popravi,  ostajajo pa mnogi padalci, ki lahko vedno presenetijo, Desal, Poulen, Bobryshev... Za dirko bo treba bo vstati malo zgodaj a mislim da bo tega vredno .

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
skopusnik1    107
skopusnik1

Neverjetno. Blato do sedeža, MX2 v drugi vožnji s skrajšano (prekinjeno) dirko ter če sem prav zasledil skrajšana proga.

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh
IBA    910
IBA

uf to pa je res bilo mučenje... Še dobro da se Tim ni zakopal ...

Deli to objavo


Povezava na objavo
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se


  • Zadnji brskalci   0 članov

    No registered users viewing this page.×