Skoči na vsebino

Tomos ATX problem


Priporočene objave

Pozdravljeni,

kot v naslovu piše imam problem z tomos atx mopedom. Motor vžiga bp. tudi večino časa deluje čisto normalno dokler mi sredi ceste v 5 prestavi nenadoma začne moriti. Izgubi vso moč kot da bi mu zmanjkalo bencina. Če spustim gas se motor ne ugasne ampak teče normalno naprej.. čez 100m se mi to ponovno zgodi. Opazil sem tudi če ga hočem ugasnit s kill switchem mu ne uzame iskre ampak še deluje kakih 10-20s sicer malo čudno tolče ampak laufa pa še vedno.

Svečko sem imel suho in svetlo. Popravil sem nastavitev frgazerja tako da zdaj je kavno rjava problem pa se mi še vedno dogaja.

Je imel kdo mogoče podoben problem? Se komu sanja kaj bi lahko bilo? Sam sumim da je nekaj narobe z elektriko pa nevem kje bi se lotil.

Hvala za vsak odgovor in lep dan še naprej.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Bi znala biti vžigalna tuljava. Ko sem ga imel je bila podobna zadeva, s tem, da je motor nekaj čudno cvilil in stopil svečko, če sem vztrajal z plinom. Če sem spustil plin je šel normalno. Po zamenjavi vžigalne tuljave , je šel normalno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To so vsi simptomi pregrevanja motorja (podobno se obnaša pri "zabasanem" izpuhu ampak ugasne na stikalo) . Nastavi predvžig in očisti vplinjač (običajno se pregreva zaradi premalo bencina v mešanici gorivo /zrak) . Lahko pa je samo "pretopla" svečka.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!