Skoči na vsebino

Vaša mnenja glede mojih odlocitev, mišljenj.


Klemen Novoselnik

Priporočene objave

Zdravo sem nov tukaj, nisem se prisel predstavit ali kaj takega. Sem tukaj da povprasam ali res potrebujes vsaj AM izpit 2 leti da lahko delas za 1A?

Mnogi ljudje govorijo "ja" nekateri pa "ne". Nevem vec...pa se tole: pred kratkim sem "spet" dobil interes v motokross-e ( posebej v pitbajk-e )

Hocem nabvit enega, fora pa je tudi v tem da mojemu ocetu je vseeno samo dokler se vozim po starih cestah, da povem kaj mislim: Jaz imam 100m po ulici in ovinek na stransko cesto za traktorje, kjer se lahko vozis vsaj z mopedom ce nimas vozila za hitro ali avtocesto. Ta stranska cesta je zraven hire ceste. Fora je v tem da bi si kupil enega in se vozil po njivah, gozdovih in celo po neglavnih in javnih cestah. Nocem biti frajer, slisal sem da za krosera ne potrebujes izpita dokler se ne vozis na javnih cestah ali pa ce se bos vozil samo po prav namenjenemi progami.

Po tej stranski cesti ki sem jo omenil, imam nekje 400m naravnost, preko krizisca ( kjer je ze glavna cesta ), kjer grem malo naravnost, zavijem desno in grem po majhnem hribu in sem ze pri soli (zivim v hočah in hodim na OŠ Dušana Flisa) sem ze uporabil skuter za tole in sem imel iskusnjo ( seveda ni bil moj skuter in ja, nimam izpita). Policaj me je ustavil in rekel naj grem naravnost domov, ni mi napisal kazni, zgleda da mi je ni hotel ali pa sem se mu smilil..nevem vem da globa voznje brez izpita za motor zna biti 500 do 1000e. ( popravite me ce se motim ) Kot sem rekel: hocem si nabavit pit bike da bi se vozil po šumah, njivah in po progah, sicer je ena 8km stran ampak nimam prevoza.

Kaj si vi mislite o tem? bi mi radi kaj svetovali ( ne glede motorjev ampak posebej ce bom samo se vozih po omenjenih krajih )

To je vse kar sem hotel povedat, ne me zmerjat ali imeti za budalo, saj nena veliko vem. Posebej oce je obljubil ce do konca devetega razreda nasparam dovolj za izpit AM (50ccm) mi bo kupil microcar za v srednjo solo.

Lp. klemen

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo Klemen.

Poslušaj očeta in boš lepo mirno in srečno preživel mladost! Zavedaj se, da vse pride ob svojem času in lepo poskrbi, da boš imel vse potrebno za vožnjo z motorjem (dovoljenje in zaščitno opremo) pred nakupom motorja. Ker sem doma v neposredni bližini in zelo dobro poznam vse glavne in okoliške ceste ti absolutno odsvetujem vožnjo po omenjenih cestah brez dokumentov, ker boš zelo hitro navzkriž z organi pregona, lovci, sprehajalci, sosedi, očetom in ostalimi uporabniki v neposrednj bližini.

To je vse, kar sem hotel povedat!     :yawn:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lepa ti hvala, ampak ce se vsaj ga vzamem na progo v orehovi vasi ( oce ima avtovleko ) bi bile kaksne posledice da me kuj vidijo z pit bajkom tamle?

Hvala za tvoj nasvet. Ampak mogoce kaj ves ce lahko naredis 1A pred AM ali moras pred tem imeti AM?

kaj pa bi lako pricakoval od rabljenega pit bajka? nimam denarja za novega..

plus izpiti za 125ccm so nekje po 540e kar ni prijetno glede nato da nimas zepnine..

seveda bom poskrbel za izpit ampak razumi da: imam 15 let zelo ma gani da bi se vozil z cim taksnim okrog. Lahko pa nabavis 25-ko opravis za avto pa si itak zmagal.

lp.

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Slišal sem dokler imas krosera in se vozis po travnikih starih cestah in razno nerabis izpita, pomojem pa je tudi dugcajt po dolgem casu..

vseeno nimam iskusenj, ti m zgledas kot mojster, ampak ne zahtevam nicesar. Imas pa tudi prav ker ce se bos vozil po takih njivah pa tole lahko tudi nekoga razjezis in celo poklice policijo na tebe. Nevem veliko o takih stvareh ker sem se nov, ampak tak kot si rekel: vse bo prislo ob svojem času :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Takoj, ko si se umaknil,iz ceste si naredil drug prekršek, kateremu se uradno reče “ vožnja v naravnem okolju” in poleg ta modrih te lahko kaznuje še inšpektorat za okolje in prostor ali lovska inšpekcija. Če te ti dobijo potem si boš zaželel, da te bi Policija, ker imajo nižjo tarifo. Kakšni so pogoji za opravljanje A1 izpita si preberi na spletu. Povsod imaš podatke, avtošole, izpitni center...  Glej, jaz sem pri 50h letih opravil A izpit! Pol še pa ti malo počakaj.

Orehova vas je plačljiva za treninge. Če se boš tam začel vozit bodo stroški popravil, servisov... narasli in tukaj se bo stvar zaključila, če nimaš dobrega sponzorja.

Nalepke??? Hmmm! Tak bedasti pa tudi niso policaji. Lahko pa ti tudi odvzamejo vozilo in bo ata zelo vesel za vsa tvoja dejanja, ker je on polno odgovoren za vse tvoje pizdarije vse do takrat, ko boš polnoleten.  

  • Hvala 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 49 minutami, Klemen Novoselnik pravi:

Kot sem rekel: hocem si nabavit pit bike da bi se vozil po šumah, njivah in po progah, sicer je ena 8km stran ampak nimam prevoza.

Po hosti, njivah in nasploh izven kategoriziranih cest se pri nas ni legalno voziti. Za progo izpita ne rabiš, niti ni potrebno da je motor homologiran za rabo v javnem prometu in registriran. 

Pitbajk je bolj slab izgovor za motor. Pa ne gledat samo motorja, v Orehovi vasi te brez zaščitne opreme na progi ne bojo gledali. Enduro/MX je drag špas... lahko začneš kr veselo šparat če bi se tega loteval. 

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za izpit A1 - 125ccm, ne rabiš prej nobenega drugega izpita, pogoj je samo starost 16 let.
Predlagala bi da naslednjič pokličeš direktno v kakšno avtošolo, kjer ti bodo vse razložili ali pa si sam pogledaš na internetu pravilnik za vozniški izpit. Vsekakor pa ne sprašuj prijateljev, ker ti bo vsak podal drugačno informacijo in vprašanje če bo katera sploh resnična. :rolleyes:

Ostalo sta ti pa že gor napisala.
Predvsem poslušaj očeta, v glavi imej da ga skrbi zate in ti želi najboljše. In medtem ko ti najbrž pomisliš zgolj na to da bi imel motor, se on ukvarja še s tem da moraš narediti še prvo pomoč, CPP, razmišlja katera avtošola bo primerna, in nenazadnje kakšen motor, koliko denarja, itd. 

Vem da je težko čakati, sama sem bila popolnoma na istem, komaj sem prilezla do tistega 16. leta. Ampak omejitev s starostjo je tam zaradi razloga, ne glede na to kako odrasel ali odgovoren se zdiš sam sebi pri teh letih. Tako da nikar ne probaj iskati bližnjice po nelegalni poti, saj si boš nakopal samo težave in konec koncev tudi stroške. Bolje varčevati in ta denar, ki bi šel za kakšno kazen, potem uporabiti za izpit.
Pa še to, glede denarja. Ne želim zveneti pokroviteljsko, ampak če si res tako močno želiš motorja, ti ne bi smelo manjkati motivacije, da bi si čez poletje našel kakšno delo. Ne pravim, da rabiš zaslužiti bajne vsote denarja, kot si rekel ti je oča pripravljen pomagati pri financah. Vsekakor pa bi v očeh staršev dobil velik plus, če bi videla da si pripravljen poprijeti za delo in konec koncev s tem pokazal neko stopnjo odgovornosti. ;)

Vsekakor ti pa želim veliko sreče v tvojih nadaljnih podvigih in če boš imel še kakšna vprašanja ti tu z veseljem pomagamo. :)

Popravljeno . Popravil Yoghurt
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Klemen,

mladost je norost,

čez vodo skače tam,

kjer je most.

Pravi star slovenski pregovor in to res velja.  Veliko nas na forumu ti to lahko potrdimo. Vsi smo bili mladi in najbolj pametni, iskali vse mogoče bližnjice in preizkušali nemogoče. Seveda starejših nismo poslušali, saj so nam samo "težili".  Nekateri niso preživeli ali pa posledice čutimo še danes.

Ta stari so nam res hoteli samo dobro ampak kdo bi jih poslušal. Meni je prvič vzel izpit lastni oče, ko sem se pripeljal domov z motorjem nalit. Od takrat se pri enem pivu konča, če sem na motorju. (od takrat imam vse izpite nedotaknjene :D)

Zaščitna oprema ni poceni in je res potrebna, že zaradi zdravja.  Po opravljenem izpitu je čelada in jakna bolj počivala v kotu, kajti saj pod čelado in jakno te noben(a) na prepozna.

To me je stalo enega zoba (gronolom) in prehladitve ledvic. K sreči nisem doživel nobenega padca.  Le nekajkrat sem moral plačati kazni za vožnjo brez čelade in porivati motor s spuščenimi ventilčki (preventivni ukrep Miličnika).

Veš Klemen, po toči zvoniti je prepozno, zaenkrat se časa ne da zavrteti nazaj. Zato je boljše v naprej preprečiti neumnosti in se ne izpostavljati nevarnostim, če to ni nujno potrebno.

 

 

  

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!