Skoči na vsebino

STOP Policija !


Thundercat

Priporočene objave

Mene pa zanima, če se komu sanja kaj pomeni tisti UTEK, ki ga preverja policaj vedno na bazi, kadar te ima na sumu, da si zlikovec... in kaj pomeni tista številka ki jo pove oni iz baze nazaj.

lp G

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:angry:

načeloma lohka pulcaj use - njihovi izgovori so tako ali tako uzakonjeni

:rolleyes:

ti morš bit pa pridn pa ubogat

če čš žiu ustat

sej ma hudič pištolo in qua ti pol pumaga

usa zakunudaja tega usranga planeta

k maš enkrat kuglo sret mužganou

:blink:

:grrr a si preveč ameriške filme gledal.......ne tu takih neumnosti klatit :nono:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

....priporočam da si z uradne strani policije snamete Pravilnik o policijskih pooblastilih kjer je več ali manj zaobjeto vse kaj in s čim lahko policaj nekaj naredi. Obvezno preberite temo Prisilna sredstva :xx:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nisem bral (še) pravilnika, ampak a ni v novem zakonu o policiji(al nek podoben zakon).. ena caka - policaju se lahko vedno "zdiš sumljiv" in dela s tabo kot s 99% kriminalcem pa mu noben nič ne more... (razen zvečer ko gre domov :ninja: ).

ublubm da bom prebral in pokomentiral...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čudovito je, ko zamenjajo znak iz 100km/h na 60km/h, ker delajo cesto in takoj postavijo radar na tistem mestu ali pa takoj pri tabli za naselje,...

To policaji imenujejo AKCIJA!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Včeraj so ustavili mojo mamo. Je šla 63 namesto 50 ... divjakinja :D Za njo so ustavili še eno preplašeno punče ... res super skrbijo za našo varnost :OK: :lol1: :ninja:

Kreteni ... to nima zveze z varnostjo, inkasanti. :BUA:

Dobro da mene niso našli - še ... (*tok* *tok*), grem kljub pasivni vožnji precej hitreje ... :hmm:

:SS

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

sem že nekje napisal, pa bom še tu...kazni za prekoračitev hitrosti NISO REŠILE NOBENEGA ŽIVLJENJA. kvečjemu ga ogrozile. še posebej velja to za majhne prekoračitve...no sej bo hmali kak se našu in začel kako drugje vozijo počasneje in po predpisih...seveda, dokler ne pridejo na našo stran meje potem začnejo divjat. preverjeno.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

britanski MCN poroča:

August 18 2005

Gatsos increase crashes

An unpublished report by the Transport Research Laboratory reveals that speed cameras not only fail to cut accidents, they actually increase them.

The report hasn’t been officially released but anti-camera campaign group Safe Speed has obtained a synopsis that reveals the yellow boxes have had a negative effect on road safety.

According to the campaign group the report states that speed cameras placed in road-works increase accidents resulting in injury by up to 55 per cent while cameras on open motorways increase accidents by 31 per cent.

Even cameras that work out your average speed over a distance, which the Government says avoid the problems of sudden braking for Gatsos, increase the risk of injury in an accident by almost 7 per cent.

Paul Smith, founder of Safe Speed, said: "It is outrageous that this sort of information has been hidden from the public. We have all seen strange driver behaviour where fixed speed cameras operate. This report highlights the dangers. We're not surprised to see this information - we have know for years that speed cameras were the wrong road safety strategy, and it's a huge relief to see the truth coming out so clearly."

MCN has long campaigned for a reduction in the use of speed cameras and a return to police patrols. The report backs up our argument. It points out that while cameras increase accident rates, the use of police patrols do reduce the risk of accidents by as much as 27 per cent.

The report was commissioned by the Highways Agency in 2004 but has only just been uncovered by Safe Speed using the freedom of information act.

Pa še link d oporočila:

http://groups.yahoo.com/group/SafeSpeedPR/message/80

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bravo...končno nekaj pametnega...prisotnost policije in opozarjanje na nevarnosti NE KASIRANJE je zagotovilo za počasno discipliniranje voznikov. sicer pa, ker je naslov teme malo drugačen...so me ustavli v idrskem (kobarid), ker sem "vijugal" z motorjem po svojem pasu...sem mu lepo razložil, da grejem gume in jih malo opucam ker so lih nove...seveda je takoj izustil nesramno opazko, da delam to zato, da bom potem šel bol hitro (resnica je, da pr 50 km/h na ravni cesti...nimaš kaj drugega počet kot "vozit količke" :afro1: ), pa sem mu lepo odgovoril, da delam to zato, da ne zdrsnem v ovinku... <_<

vozil sem 50 km/h.plačal nisem nič...zmislu pa se nisem ga vprašat, po čem je on sodil, da bom jaz zato šel bol hitro...mogoče uvajajo jasnovidce v policijo? :afro1: al je bil moj oranžen kombinezon vzrok? :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz se od 9. leta pa zdaj do 15. vozim brez izpita in so me 1x ustavili na 125ccm izpit sem imel pa za 50ccm. In nekaj časa gleda tisto vozniško pa mu šele kasneje kapne da imam za 50ccm ker spodaj piše do 50km/h. Jaz sem mu rekel da se ne peljem več kot 50km/h tako kot v vozniški piše: do 50km/h. Potem pa opazi da je motor pisan na neko starejšo osebo (očeta) in mu rečem da motor ni moj, v tem primeru pa mi ne more napisat kazni. Potem me vpraša kje sem doma pa rečem da blizu pa mi samo reče naj grem domov.

Enkrat sva se z očetom peljala z avtom in so naju dobili na radar v Črni Vasi. In sta 2 mlada policista sitnarila da sva prehitro peljala, jaz nisem bil privezan da bi moral biti v vozilu gasilni aparat, zadaj napelka 80km/h in obvezno orodje lopata (ker je bil tovorni pick-up). Pa je oči lepo poklical soseda policista ki je glavni na tem območu in mladeniču policistu lepo pomoli telefon. 5 minut so se pogovarjali in samo: Razumem, da, seveda... Ko konča pogovor naju grdo pogleda in reče vredu je pejta naprej... Kajla. :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na tem območu in mladeniču policistu lepo pomoli telefon. 5 minut so se pogovarjali in samo: Razumem, da, seveda... Ko konča pogovor naju grdo pogleda in reče vredu je pejta naprej... Kajla. :P

ti se kr hvali s tem ... bodo tebe, očija pa soseda, pa mogoče tut tistga mladga policaja ... vse skupaj v zapor vrgl... tam pa ni foruma ,da bi lahko iz njega take buče prodajal

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...jap se strinjam s SymRu-jem..........269. člen KZ RS 2. odstavek....s tem da bi ta kratko potegnil oni 'ta glavni' na njihovem območju ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa je oči lepo poklical soseda policista ki je glavni na tem območu in mladeniču policistu lepo pomoli telefon. 5 minut so se pogovarjali in samo: Razumem, da, seveda... Ko konča pogovor naju grdo pogleda in reče vredu je pejta naprej... Kajla. :P

Temu se lahko reče tudi klientelizem. Vsem pa pomaga lih ene toliko kot zafrustriran, zaplankan, neživljenjski policist.

Policisti so ljudje in se tudi motijo. Jaz sem že plačal kazni, nekaterim sem se izognil (ugovori in pritožbe), s policisti pa nikoli nisem imel problemov. Jih spoštujem in vem, da bo on toliko agresiven do mene kolikor bom jaz do njega (velja tudi obratno).

Ko jih potrebujemo si pa želimo, da bi imeli neomejena pooblastila samo naj rešijo kar nas teži. Ko je čedalje več kriminala, kraj in vlomov pa pizdimo, da je policija nesposobna. Ali nismo mi izbrali politikov, ki so policijo dodobra zdriblali, predčasno upokojili izkušene ljudi in spisali zakonodajo takšno kakšna je. A sami nič ne znamo narediti. Policija je naša in je tu zaradi nas. Brez našega sodelovanja bo zmeraj manj učinkovita kot pa če tudi mi vsi pomagamo. A ni dobro sodelovati, ko komu ukradejo motor. Sporočati sumljive osebke na neregistriranih motorjih itn.

Tisto, da avtomatsko napišejo neprilagojena hitrost, definitivno ni pošteno. A dajmo se malo zamislit, zakaj se nas drži ta stigma. Ko berem ene debate tukaj na forumu, mi je čisto jasno zakaj.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Fritz...kolikokrat si čakal policaje? No jest sem jih enkrat ko mi je sneg na streho padel...zaradi zapisnika...dve uri na mrazu...trikrat klicala (vmes so pozabili name), da sta se dva kampeljca privlekla...a moram jest v službo ali ne...jih ne briga...

Koliko ukradenih radiov, motorjev, koles- česarkoli si dobil nazaj preko njih?...jest tudi ene stvari ne.

Kaj točno počnejo ...oz. kakšni so: Tabla naselje ,,Sinja Gorica,, tam je stal znak 60 vsej 3 leta...no čez noč so znak sneli in prvi teden stali tam z radarjem....v obe smeri...res so kampeljci...in jest jih ne rabim...

Edina pozitivna izkušnja iz leta 90...človek je bil starejši možak..in dejansko človek na mestu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vlomili so mi v avto, čakal sem jih ene dvajset minut. Storilca niso nikoli ujeli (vsaj zaradi tega vloma ne). Opravili so svoje delo, pregledali sledi, popisali itn. Mogoče bi me kdaj poklicali, ko bi pri kakšnemu lokalnemu nepridipravu našli kolekcijo avtoradijev. Kaj vem. Sem kupil nov A/R in zadnjo šipo. Pa sem se vseeno bolje počutil, kot če bi dal uha dol pa kar kupit vse ukradeno in poškodovano, saj itak ne bo nič iz tega.

Ko so me ustavili, mi ni nikoli, nihče kaj neumnega pametoval, čeprav sem jih prosil, naj mi pokažejo potrdilo o kalibraciji laserskega merilca hitrosti (sta pet minut po avtu kopala preden sta najdla taprav papir). Ko sem vedel, da sem ga posral sem takoj plačal ali vzel položnico.

Zanimivo je bilo v Ljubljani - ponavadi se vedno privežem, vedno vozim s prižganimi lučmi in se vstavim, da potelefoniram. Ker me varnostnik ni pustil na parkirišče firme sem se, tečen kt ris, vsedel v avto, telefon v roko in gasa. Ustavili so me po 200 metrih (so se za mano peljali). Pa mi pravi kaj sem vse ušpiču. Sem se do tedaj že skuliral in mu odgovorim (več ali manj tako, kolikor se spomnim): "Ja, prav imate, žal mi je in sam mislim, da je vse to precej neumno, a sem prav to naredil. Sprejel bom kazen, ki mi gre, nimam kaj druzga rečt." Možakar me je tako pogledal, da mi je bilo kar nerodno pa je verjetno skužil, da sem resno misli. Naložil mi je kazen za en prekršek. A lahko bi mi za vse tri (ali pa za nobenega .) ) Mi je rekel, da vsaj za en prekršek moram plačat, ker jih je bilo preveč. Meni se je to zdelo čisto prav.

Hotel sem dati pogled na zadevo iz druge perspektive. In pravim, so samo ljudje, takšni kot smo mi (nekateri so celo med nami). In vsi delamo napake.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

O, seveda, saj so tudi dobri ... morda so celo v večini, kaj pa vem. Ampak te "akcije" z lovljenjem onih ki gredo malo prehitro so pa :BUA:

Te hece bi morali opustiti, letečih policajev bi moralo biti nekajkrat več in dejansko bi morali biti na cesti, v prometu ... in ko bi opazili resen prekšek, bi šli za povzročiteljem ...

Pomaga tudi če se samo peljejo patrulje naokoli ... (in koristi je gotovo več kot če nekje kampirajo in merijo hitrosti mimovozečih).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Temu se lahko reče tudi klientelizem. Vsem pa pomaga lih ene toliko kot zafrustriran, zaplankan, neživljenjski policist.

Policisti so ljudje in se tudi motijo. Jaz sem že plačal kazni, nekaterim sem se izognil (ugovori in pritožbe), s policisti pa nikoli nisem imel problemov. Jih spoštujem in vem, da bo on toliko agresiven do mene kolikor bom jaz do njega (velja tudi obratno).

Ko jih potrebujemo si pa želimo, da bi imeli neomejena pooblastila samo naj rešijo kar nas teži. Ko je čedalje več kriminala, kraj in vlomov pa pizdimo, da je policija nesposobna. Ali nismo mi izbrali politikov, ki so policijo dodobra zdriblali, predčasno upokojili izkušene ljudi in spisali zakonodajo takšno kakšna je. A sami nič ne znamo narediti. Policija je naša in je tu zaradi nas. Brez našega sodelovanja bo zmeraj manj učinkovita kot pa če tudi mi vsi pomagamo. A ni dobro sodelovati, ko komu ukradejo motor. Sporočati sumljive osebke na neregistriranih motorjih itn.

Tisto, da avtomatsko napišejo neprilagojena hitrost, definitivno ni pošteno. A dajmo se malo zamislit, zakaj se nas drži ta stigma. Ko berem ene debate tukaj na forumu, mi je čisto jasno zakaj.

Se zlo strinjam s tabo!!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja in zakaj ste tok proti temu? Če je možnost zakaj pa ne, pa še sam se je ponudil v pomoč, drugače je pa moj sorodnik. Jest nevem kaj je tok narobe s tem. :doze: No sej, ok, mate pač svoje mnenje... :closedeyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

...sicer pa jaz ne bi za vse krivil policije, vsi tarnamo, da so kazni previsoke, sankcije hude.....zakoni se sprejemajo v parlamentu in policija pač izvaja tisto kar je tam sprejeto oz. opravlja 'umazano' delo drugih :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja in zakaj ste tok proti temu? Če je možnost zakaj pa ne, pa še sam se je ponudil v pomoč, drugače je pa moj sorodnik. Jest nevem kaj je tok narobe s tem.  :doze:  No sej, ok, mate pač svoje mnenje... :closedeyes:

Glej, sorodnika si spravil v položaj, da je zlorabil svoj položaj, kar bi ga lahko precej stalo. Policistu, ki je opravljal svoje delo, si zjebal dan s tem, ko ste ga pohodili, da vama ne bi napisal kazni, ki sta si jo po tvojem opisu, oba z očetom nedvomno zaslužila.

Po tvojem pisanju se vidi, da ti še veliko stvari o življenju ni jasnih :grrr (sej si še otrok, pa vendar)

Kaj je klientelizem boš mogoče izvedel tedaj, ko se boš potegoval za kakšno službo ali pa kaj drugega in boš najboljši kandidat, a bo nekdo drugi poklical svojega strica in ti boš odpadel kot knof z gat. Pa ti tega resnično ne privoščim.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Glej, sorodnika si spravil v položaj, da je zlorabil svoj položaj, kar bi ga lahko precej stalo. Policistu, ki je opravljal svoje delo, si zjebal dan s tem, ko ste ga pohodili, da vama ne bi napisal kazni, ki sta si jo po tvojem opisu, oba z očetom nedvomno zaslužila.

Po tvojem pisanju se vidi, da ti še veliko stvari o življenju ni jasnih  :grrr  (sej si še otrok, pa vendar)

Kaj je klientelizem boš mogoče izvedel tedaj, ko se boš potegoval za kakšno službo ali pa kaj drugega in boš najboljši kandidat, a bo nekdo drugi poklical svojega strica in ti boš odpadel kot knof z gat. Pa ti tega resnično ne privoščim.

Se strinjam, čeprav imam dost vez tudi jest in bi se probu izognt kazni... Mogoče ni fer ampak da te oberejo ko psa ker greš 10-20km/h več v naselju kjer je ravna cesta 6metrov široka in brez prometa sploh (zlasti zvečer in ponoči) je pa tudi odiranje...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!