Skoči na vsebino

Yamaha FZS 600 Fazer


Ice

Priporočene objave

No potem sem tole  že prav ravnal, ker je bilo olja čisto do vrha, ko sem odprl pokrovček, je takoj ven začelo teči. Kot sem omenil, odkar sem izpustil nekaj olja ven iz  rezervoarja je dosti bolje, ker prej je kolo blokiralo, da mi ni bilo potrebno niti zavirati po klancu navzdol. Danes takoj po službi še enkrat razdrem in podmažem z WD-jem batke, kot ste predlagali. Sporočim razliko.

Hvala.

Lp

Jože

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ko vstaviš nove ploščice, ko razmakneš batke, praviloma odpreš posodico z oljem. Z razmikom batkov se tekočina dvigne. Lahko jo  nekoliko izčrpaš z brizgo in po potrebi spet vrneš, ko končaš delo.

Ko kolo prosto zavrtiš (porineš z roko) mora narediti vsaj kak krog, četudi se sliši drsanje ploščic. WD ni za mazanje ampak si lahko z njim pomagaš očistit batke in svinjarijo. Pa s krpico lepo okrog batka potegneš. Pazi da ti batki ne padejo ven. Zato sem rekel, da daš ploščice. Za samo čiščenje jih ne rabiš. pa nekajkrat potem porini batke do konca nazaj (da razpreš ploščice in razmigaš batke)

 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo, deluje, kot mora. Kot ste mi napisali, najprej, bilo je preveč olja v rezervoarčku, potem sem še enkrat rezdrl in očistil batke, ter jih potisnil noter, ko je bil pokrovček rezervoarja odprt. Sedaj je olja na 3/4 okenčka rezervoarčka. Hvala za nasvete, hvala.

Lp

Jože

PS: če nimam original orodja za nastavitev zadnjega mono armortizerja, s čim ga lahko prestavim? Vozima se dva in bi ga rad dal na max. trdoto oz. višino.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mogoče paše od kake druge jamahe. Ne vem kako ima fazerca, če so rinke, lahko poskusiš z orodjem za demontažo oljnega filtra na avtu, al pa izvijač in kresneš :P na jutubi se marsikaj vidi :D . Najlažje pa je, da si od nekoga sposodiš. Mogoče se najde kaj na ebaju.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!