Se spomnite zadnjega KTM-ovega videa za novega SuperDuka. Tistega nakeda, ki je ob najavi in prvem razkritju tehničnih podatkov na rit posadil velik del moto navdušencev?

Varnost 2Britanski mediji so se pred kratkim razpisali o neodobravanju, ki ga je med višjimi policijskimi uradniki na Otoku požel omenjeni video. Bil naj bi preveč agresiven in naj bi kot tak po mejenju "strokovnjakov" za prometno varnost promoviral objestno in brezglavo vožnjo motocikla. Vožnja po zadnjem kolesu in "kurjenje" zadnje pnevmatike naj bi negativno vplivala prometno varnost, saj naj bi objestnost v prometu prikazovala kot pozitivno dejanje.

Ni prvič, da je KTM zaradi agresivnega videa, ki naj bi vzpodbujal objestno vožnjo, padel pod drobnogled, čeprav je bil sporen del videa posnet na dirkališču. Da mora biti oglas primeren značaju motocikla se zagotovo strinjamo, pa tudi s tem, da bi video v katerem bi taisti motocikel zgolj lahkotno križaril po romantično osvetljeni podeželski cesti najbrž ubil čar motocikla. A ob slednjem se mi poraja vprašanje. Ali video oglasi zares narekujejo kaj bomo sprejeli kot družbeno sprejemljivo? Oglas je le, zgolj in samo oglas. Kako se bomo obnašali na cesti pa nekaj, kar izhaja iz izkušenj, informacij in "dražljajev", ki jih dobivamo iz resničnega življenja.

Kako se bomo obnašali na cesti praviloma pogojujejo naše izkušnje, vzgoja in družbene norme. Če so nas izkušnje naučile, da je vožnja "po zadnjem" nekaj, kar se na cesti pogosto končna z izletom v maline, sploh če so vozniške izkušnje uborne, potem se je zagotovo ne bomo lotevali v prometu. Če so nam starši modro in s pravimi utemeljitvami razložili, da moramo v življenju paziti, ne le na svojo rit, pač pa da moramo biti pozorni, da s svojimi vragolijami ne povzročamo preglavic ali škode drugim, bomo dvakrat premislili preden se česarkoli lotimo. Če iz družbe, ki nas obkroža redno dobivamo sporočilo, da so ekstremni egoizem, objestnost in brezglavost nesprejemljivi, se bomo takšnih dejanji izogibali. Predvsem ta dejavnik ima izrazito močan vpliv na obnašanje posameznika. Družbene norme.

Prepričanje o pomembnosti kvalitetne zaščitne opreme se je med motoristi v zadnjih nekaj letih dobro prijelo, čeprav je včasih veljalo, da je kombinezon potreben le dirkačem.
Prepričanje o pomembnosti kvalitetne zaščitne opreme se je med motoristi v zadnjih nekaj letih dobro prijelo, čeprav je včasih veljalo, da je kombinezon potreben le dirkačem.

Človek je konec koncev izrazito socialno bitje, ki ne želi biti navskriž z družbenimi normami ter je za uspešno vključitev v družbo pripravljeno prilagodit celo svojo resničnost.

Že, a kaj ko je družbene norme tako težko spreminjati, boste rekli. En izmed primerov je recimo vožnja pod vplivom alkohola – čeprav je osveščanje preko medijev v času praznikov, ko marsikdo rad pregloboko pogleda v kozarec, polni preventivnih oglasov, je "kultura pitja in sedanja za volan" pri nas trdno zakoreninjena kot nekaj, kar se pač počne.

Oglas torej nima vpliva ali pa je sila skromen, na to kako se bodo ljudje odločali. Dokler bomo vsakomur, ki vinjen sede za volan, pogledali skozi prste, ker to pač vsi počnejo,…bo tako tudi ostalo. Enako velja za mobiletilranje za volanom, objestno in prehitro vožnjo (ker se pač tako zelo mudi na kavo) ali vožnjo po zadnjem kolesu na prometni površini. Ne glede na količino osveščanja, se bo ta še naprej dogajala v veliki meri, če bo družba s poročala, da je takšno početje sprejemljivo. Zato oglaševanje v resnici nima vpliva na družbene normative, sploh če so taisti normativi navskriž s sporočilom oglasa.

Kako norme nastajajo in kako jih lahko spreminjamo?
Seme norme je prepričanje posameznika. Ali bo seme v vzklilo ali ne, pa je odvisno od tega, kako širok krog somišljenikov bo posameznik našel. Če bo krog dovolj širok, bo prepričanje skupine posameznikov lahko nekoč sčasoma prerastlo tudi v družbeno normo.

Ker je enega posameznika lažje prepričevati in prepričati kot celotno družbo naenkrat, je edini učinkovit način, da pozitivno vplivamo na vozniško kulturo tako, da začnemo pri sebi in nadaljujemo tam, kjer je naš vpliv največji in najbolj učinkovit. Na nepopisanih listih. Pri otrocih. Če se vpliv in vzgoja staršev dopolnjujeta z vzgojo v vrtcih in šolah, je uspeh skorajda zagotovljen. A le, če se zadeve lotimo dolgoročno.

Prometna varnost - vaša, moja, naša, je torej v naših rokah. Odvisna je od tega kako trdno boste prepričani v svoj prav, kako ga boste podajali dalje in kako trmasto boste vztrajali pri njem. Oglasi pa naj še naprej ostanejo zgolj paša za oči.