December je tukaj in spet sem v motoristično eni najbolj negostoljubnih držav. Negostoljubnih ne zaradi ljudi, ki ti ne bi znali pomagat v čisto vsaki zagati, niti ne zaradi omejitev in visokih kazni za prekoračitev le teh.

BMKPa tudi ne zaradi cest, uničenih od pnevmatik z žebljički. Koliko časa bi tukaj trajala moja motoristična sezona? Če upoštevam dejstvo, da se po pretiranem mrazu ne maram voziti, pa tudi z mokroto na motorju se nekako nikoli nisem spoprijateljil, najbrž ne prav dolgo. Če bi imeli vinjeto, kot v naši ljubi državici, bi najbrž ne razmišljal ali kupiti letno ali polletno ampak bi si želel mesečno. Ali manj. Motoristične trgovine v petih letih tukaj še nisem opazil. Tako res nimam kje potešit firbca in spucat misli. Brat se mi ne ljubi ves čas, drgnjenja smuči imam tudi že poln kufr. A Norveška je res zanimiva in res bi se je lotil tudi z motociklom. Če bi ga le lahko nekako do sem spravil.

Ni se za bat, da bi kar pozabil na motorje, zato v glavi sestavljam svojo letošnjo motoristično sezono. Saj se je bilo fino prvega januarja peljat s Hondino malo soft enduro, vendar pa je bil pravi začetek letošnje sezone šele spomladi, ko sem v pogon spravil pinki trivaljnika. Bogi revež, čeprav je bil super motorček, je šel kmalu od hiše, italijanka je preprosto ravno toliko bolj narejena po moji meri, da je moral poiskat novega lastnika. Tako zelo lahko ga je bilo peljati, predvsem zaradi agregata, pa vendar premalo uporaben, da bi lahko zapolnil tisto luknjo v moto-garaži. Bil pa je opažen bolj kot katerikoli motor, ki sem ga vozil. Vključno z več kot 10 krat dražjo Hondo z zlatimi krili. Pa čeprav se je večina smejala, češ da je "babji" motor, vam povem, da so Zmajčice na "Čarmanu" gledale ta roza motorček in ne vaših hudobij z 200 konji.

Testni motocikli so začeli prihajati, nabralo se je veliko lepih kilometrov, tako da še vem ne, kam so pobegnili vsi topli meseci. Lotili smo se tudi čelad. Za ostalo je zmanjkalo časa in če bo volja z vseh strani, bo naslednja sezona na localhost/mtv veliko bolj pestra. Vsekakor je bil zelo zanimiv zaključek testne sezone v Franciji, kjer so fantje skuhali zelo fino zmes kavčuka. Zraven pa sem še občutil razliko med šestotakom in tisočakom na pisti. Tako, da bi se zdaj še lažje odločil za suzukijevega srednjekategornika. Ker pa pravi mraz oktobra ni in ni prišel, sem garažo zapolnil z eno uporabno stvarjo – takšno, zaradi katere te motoristi niti pod razno ne pozdravijo več. Groza, o groza, skuter. No, ko bom s kolegi na Ridah naslednjo sezono debatiral o smiselnosti predelanega sedeža, vsaj žejen ne bom več. To je bila tudi moja prva kompletna po-bong-beng-kreš sezona. Kako je vplivala name? Vidim več nevidnih, neoznačenih uvozov na glavne ceste. Pa tudi več ogledal. In upam, da je video pomagal tudi komu drugemu opaziti to, česar jaz nisem.

Se bo pa čez par dni zgodil tisti neuraden zaključek sezone. Grozen, brezvezen, na napačnem kraju, z brezveznimi nagradami za motoristke, ki se nočejo več prijavit in nepravilno izbranim motociklom leta, ki ga nihče še videl ni, kaj šele vozil ali kupil. Videl bi ljudi, ki jih niti pod razno ne poznam, bi se pa spomnil kam jih dat, če bi na sebi nosili nalepke z napisanimi vzdevki iz foruma. Česar pa nihče noče, saj forumaši raje vse besede porabimo na forumu in nam bi posledično lahko padel mesečni prirastek všečkov, če bi besede porabljali v živo. Zamudil bom tudi modno revijo prednovoletnih nakupov s strani nežnejšega spola. Tistih redkih, ki jih ni sram pokazat svojo, moškim očem bolj zanimivo stran. Najbrž bi me spet kdo napadel, kako krivico sem med pisanjem testa naredil nekemu motociklu, ali zakaj se nisem poglobil v na novo razvit vijak, ki je tisočinko grama lažji kot na lanskem modelu. Ko prištejem še popolnoma predrago pijačo, nobene hrane (jaz bi sir in domačo klobaso in ne čips ter oreščke), je res bolje da me ni?

In medtem, ko se vsi pritožujete, kako brezvezna je ta zabava, vam okoli 2300 kilometrov severno od "neprimerno" izbranega mesta (kdo pa se je še pripravljen peljat 45 minut) zavidam. Žal bom spet zamudil…