Kdo so stari mački ? Gledano v živalskem svetu so to starikavi in bolj na izi premikajoči se kosmati osebki z repom in ušesi. Kaj pa stari mački v svetu motorizma ? Mački kot mački? Verjetno ne.

Pravijo, da se učimo vse življenje. To velja samo pod pogojem, da se želimo učiti in, da sprejmemo nasvet modrejšega od sebe. V nasprotnem primeru smo mi "modrejši". Kaj ima to zvezo s starimi mački ? Ima, ampak z motoriziranimi mački. Navadni mački so itak stari mački in niso zastonj stari mački.

crna mackaŠe odgovor iz prvega odstavka. Stari mački vedo vse. Točno poznajo motoristično opremo, znajo na pamet našteti vse znamke motornih koles z vsemi modeli in njih različic. Sploh se ne obotavljajo, ko gre beseda o pnevmatikah; takoj navržejo dobre in slabe lastnosti posamezne črne pnevmatike in sicer s priporočeno ceno. Predpisi ? Vse vas naučijo. Glasnost izpuha ? Takoj ga ocenijo na decimalko natančno in vedno je številka v okviru zakonsko določenih kriterijev.

Mislite, da je ta opis hec ali pa cinizem ? Mogoče je pa realnost.

V prejšnji Misli je bilo govora o voznikih začetnikih. Njim je najlažje "soliti" pamet, saj že po definiciji naj ne bi nič vedeli. Torej so kos belega, nepopisanega papirja.

Kaj pa stari mački ? Že sam naziv nam pove, da so tukaj popisani skoraj vsi listi za enciklopedijo debele knjige. Pa je to črnilo trajno ?

Kako prepoznati starega mačka pod vso njegovo motoristično opremo, katero je izbral na podlagi svojih izkušenj ? Bi ga morali prepoznati ? Mogoče njegovo ravnanje v prometu in nasploh "prisili" naše možgane v prepoznavo starega mačka ? Pa saj niso vsi stari mački enaki. Gre bolj za to, da je ta naziv samemu sebi namen. Da se motorist boljše počuti. Stari maček, seveda.

Nekako brez pomena je nekomu, ki ima izoblikovan okus za motoristično modo, govoriti o moto čeveljcih, motorističnih jopičih, hlačah in rokavicah ter seveda o, z najnovejšo tehniko ozaljšanih, naglavnih pokrivalih. Stari maček se zna obleči in s tem poskrbeti za svojo varnost. Vsaj v večini primerov je tako. Mogoče je pa pripadnost neki skupini dobrodošla v smislu izmenjave izkušenj s posameznim kosom opreme. Ali pa imajo na koncu vsi enak izgled. Vendar je tukaj ponavadi kriv odsevni brezrokavnik. Za varnost vse.

Prav tako vedo, da starega mačka ne zmore prevažati nekaj pod 100 iskrimi in s prostornino vsaj enega litra. To so izkušnje in tukaj ni ugovarjanja. Pa še skupina se ti reži, če si kupiš "ta malega vstroma", namesto 1000 kubičnega.

Da ne pozabim na vozniško dovoljenje. Stari mački ga imajo vsi brez izjem. Mogoče ga kdo pozabi podaljšati ali pa uporabljati pripomočke vpisane v njem. Ampak to so malenkosti.

Kaj smo do sedaj ugotovili ? V prvi vrsti, da so stari mački dobro opremljeni, z močnimi motorji, polni znanja in izkušenj. V drugi vrsti pa, da se stari mački razlikujejo. Po obnašanju in sicer po njihovem ravnanju v prometu.

Ker že iz zgoraj opisanega vemo, da so stari mački pač stari mački motorizma, lahko iz tega sklepamo, da bo njihovo ravnanje v prometu temu ustrezno. Pa je temu res tako ?

Stari maček naj bi med vožnjo užival in pri tem tveganje, s predvidevanjem in ostalimi sposobnostmi, zmanjšal na minimum. Odpraviti ga ni mogoče zaradi preveč dejavnikov, na katere nima nihče vpliva.

Marsikdo bi rekel, da starega mačka ne more nič presenetiti. Vendar statistika pravi, da se tudi stari mački motijo in jih občasno preseneti kakšen ovinek ali pa kakšen avto na svojem pasu. Se pa tudi zgodi, da jih nekdo drugi spravi v jarek.

Se pa postavlja vprašanje, kako je mogoče, da starega mačka preseneti ovinek. Znano je, da sta samo dva ovinka. Verjetno si ni pretežko zapomniti dveh ovinkov in sicer levega ter desnega. Pripelješ po ravnini do ovinka in v levem položiš motor v levo, v desnem pa v desno. Kaj gre lahko tukaj narobe ? Stari mački naj bi bili izkušeni in jim to ne bi smelo povzročati težav. Se je motor drugače odzival ? So bile pnevmatike premalo napolnjene ? So krivi cestarji ? Mogoče je pa razlog njihova samozavest zaradi "dolgoletnih" izkušenj, kar na koncu pomeni povečanje hitrosti zaradi užitka samega ali pa zaradi dokazovanja.

So te izkušnje krive za preveliko hitrost pri omejitvah in pri premagovanju dveh ovinkov ? Pravzaprav bi moralo biti ravno obratno. Zaradi izkušenj bi morali stari mački prej in bolje prilagoditi hitrost vožnje. Zakaj se potem dogaja, da je veliko preveč prehitrih starih mačkov, kot pa prepočasnih in promet ovirajočih "prestarih" mačkov ?

Če se za trenutek osredotočimo na hitrostne omejitve. Vsi motorji so opremljeni s števci hitrosti. Torej ne bi smel biti noben problem voziti vsaj nekoliko v skladu z veljavnimi omejitvami hitrosti. Neka majhna odstopanja so vedno navzoča in sploh ne predstavljajo velikega problema. Bolj je moteča veliko prevelika hitrost v naselju, kjer je možnost za "izsiljevanje" prevelika. Zakaj se to dogaja, če so pa stari mački polni izkušenj ? Tudi izven naselja je potrebno priviti ročico za plin. Da se vidi in sliši topot nešteto kopit. Samo ne potem jokati, ko starega mačka "preseneti" traktor ali pa "zasanjan" voznik s klobukom. Večja kot je hitrost, več metrov na sekundo naredi motor. Je to tako težko razumeti ?

Kaj pa hitrost v povezavi s premagovanjem ovinkov ? Da se razumemo; dveh ovinkov. Na prazni cesti ni neka umetnost obstati na kolesih pri visoki ali pa pri zelo visoki hitrosti. Pravzaprav hitrost naredi motor stabilen.

Ovinek in hitrost. Stari maček bi moral prepoznati ovinek in hitrost vožnje prilagoditi kar nekaj elementom. Ampak prilagojena hitrost ni nekaj najbolj priljubljenega pri starih mačkih. Verjetno bi moral napisati neprilagojena hitrost.

Zakaj se stari maček zapelje na nasprotno smerno vozišče ali pa v prepad ? Je kriva samozavest ali hitrost v povezavi z obvladovanjem motorja ? Mislim, da je potrebno obvladovanje motorja za premagovanje ovinkov. In to obvladovanje ni samo vrtenje ročice za plin in usklajeno stiskanje ročice za sklopko ter premikanje leve noge navzgor in navzdol. Že pri počasni vožnji ali premikanju motorja na parkirišču vidimo, da se stari mački "sprehajajo". Tukaj se pokaže obvladovanje motorja, saj ni nobene hitrosti, katera bi ohranjala motor v pokončnem položaju. Zato pa se mora motorist potruditi in obvladati motor. Enaka stvar je v ovinku, kjer pa je hitrost nekoliko večja. In to obvladovanje potrebuje pogled v smer vožnje oziroma v smer rešitve. Kako je potem mogoče, da se stari maček "sprehaja" z motorjem od točilnega mesta na bencinski črpalki do parkirišča pri mizi s kavo ? Bi lahko bila kriva hitrost in sicer premajhna na parkirišču ali na bencinskem servisu in prevelika v ovinku ? Ampak stari maček bi moral to obvladati. Njega ne sme presenetiti ovinek, saj ga vidi in ga s pomočjo vseh svojih izkušenj uspešno obvlada. Ampak še vedno je nasprotno smerno vozišče neverjetno privlačno. Tukaj je znana navada sekanja ovinkov. Se s tem varčuje na pnevmatikah, zmanjša poraba goriva, prihrani na času, … ? Stari mački uživajo na motorju in bi jim moralo biti sekanje ovinkov nekaj tujega, saj je vsa poanta motorizma v "vijuganju" skozi ovinke. Je potem to sekanje ovinkov povezano z obvladovanjem motorja, tako, kot pri počasni vožnji oziroma pri sprehajanju motorja ? Ampak stari mački obvladajo motor. Potem niso ti vozniki stari mački ?

Ovce in tekanje za prvo ovco. To je skupinska vožnja. Stari mački bi morali poznati zakonitosti vožnje v skupini in se tega držati. Ker je tako najbolj zdravo. Se pa najdejo skupine, kjer nekdo potegne, ovce pa za njim. Tukaj prihaja do prekoračitev hitrosti, katere niso nobenemu v ponos, do prehitevanj na krajih, ki niso temu namenjeni, do kazanja, kdo ima daljšega in z njim bolj opleta, … Zakaj prihaja do tega ? Stari mački bi morali biti bolj razmišljajoči in se ne prepuščati čustvom. Da je motorizem čustven ? Seveda je, za preživele.

Predpisi. Že zgoraj je ugotovitev, da stari mački vedo vse. Zakaj potem sprašujejo, če so v prekršku, če nimajo s seboj prve pomoči, ker naj jo ne bi imeli kam spraviti ? Glede na njihove izkušnje bi si lahko nabavili takšno ali drugačno opremo, kjer bi prva pomoč čakala na "pregled". Ampak stari mački vse vedo. Kako jim uspe prekoračiti največjo dovoljeno hitrost, če so pa o vsem seznanjeni ? Stari mački tudi predelujejo motorje in se potem jezijo na "organe", ker jim s pisanjem kazni dokazujejo njihov prav. Kako je mogoče, da mora nekdo učiti stare mačke ? So stari mački preveč stari in so pozabili, kar so se naučili ? Vse je možno. Pravzaprav ugotavljam, da stari mački najbolj potrebujejo osvežitev znanja s področja predpisov. Se motim ? Pa mi dokažite nasprotno.

Nekako bi rekel, da preveč samozavesti in premalo strahu v povezavi s premalo obvladovanja motorja ter zavestnega kršenja predpisov ne deluje pozitivno na zdravje in denarnico motorista. Nisem napisal na starega mačka, saj to velja za vse motoriste. Je pa res, da danes pišem o starih mačkih.

So stari mački v celoti popisana knjiga ? S časom še tako popisani knjigi pobledi črnilo. Bi ga želeli obnoviti ? Kjer je volja, je tudi pot. Pa s tem ni mišljeno na sekanje ovinkov, preveliko hitrost na takšnih ali drugačnih mestih, prehitevanje za vsako ceno, … Mišljeno je na varno in vsaj nekoliko v skladu z zakonodajo uživanje na motorju. Čeprav to pomeni tudi občasno osvežitev vsega potrebnega za varno udeležbo v prometu.

Verjamem, da si vsi želimo varnega povratka domov, brez pomoči kakšne javne službe. Zato veliko raje koga pošljem v tri krasne, kot pa, da s fotoaparatom iščem njega in njegov motor. Ko pa pride do najhujšega, potem ni nobene razlike med starim mačkom, motoristom ali pa voznikom začetnikom. Na fotografijah so vsi enaki in na papirju se znajdejo samo dejstva brez čustev.

Ne postanite "model" in dejstvo, ampak stari maček zaradi starosti. V čim večjem številu.