Po tem ko se je včerajšnja dirka za prvenstvo MotoGP v Sepangu končala z zmago Danija Pedrose, neskončno nervoznim Jorgeom Lorenzom in najpomembnejše – (ne)uspelim dirkaškim brušenjem krempljev Marca Mraqueza na kolenu Valentina Rossija, so se uradniki ponovno izkazali, da ne morejo iz svoje kože. Prepričani smo, da ste si ljubitelji prvenstva ogledali sto in en posnetek včerajšnje dirke, a nam je bil najbolj všeč zgornji. Pa ne zato, ker bi sodili med tako zelo zagrizene Rossijeve navijače, pač pa za to, ker je iz njega razvidna dvoličnost dirkaških uradnikov. Moja malenkost Marquezove pritožbe morda niti ne vidi kot nekaj neskončnega zgražanja vrednega. Zdi se mi nekoliko nešportna in razkrije značaj dirkača, a za res grdo in škandalozno jo je naredila odločitev dirkaških uradnikov.

Na pritožbo mladega dirkača, ki je dirko končal v pesku, so se uradniki odzvali pač sila uradniško in pri tem, ne le dodatno zapacali ime in podobo mladega španskega dirkača, pač pa tudi celotnega prvenstva. Kdor zna, pač zna.

Hecno, kajti iz izjav za javnost in poročil je moč razbrati, da so pred sprejetjem odločitve o kaznovanju Valentina Rossija te in oni uradniški modreci sila izdatno stikali glave, zasliševali dirkače, člane ekip in komisij.

Direktor dirke Mike Web je za medije takole komentiral kazen: »Vodstvo dirke je Valentino Rossiju dodelilo tri kazenske točke zaradi neodgovorne vožnje in namernega povzročanja kontakta in namernega oviranja sodirkača z namenom izriniti tega s proge.«

Ali če želite izvirnik:
»The decision is that Race Direction has imposed three penalty points on Valentino Rossi for irresponsible riding, that is, deliberately causing contact. Deliberately running wide in a corner in order to try and force another rider off line. The result was a crash and so it’s irresponsible riding causing a crash and for that we have imposed three penalty points on Rossi.”

Podprt z video posnetki, Rossi vztraja, da dirkalnika Marca Marqueza ni brcnil, pač pa naj bi mu ob kontaktu z Marquezom (iz posnetkov je razvidno, da je prvi kontakt naredil Marquez) noga le zdrsnila s stopalke. » Če brcneš GP dirkalnik ne pade. Ne moreš kar brcniti takole in motor kar pade. Težek motor je,« je po dirki povedal Rossi, njegov šef ekipe Lin Jarvis, pa med drugim tudi potrdil, da brcanje v dirkalnike med dirko ni pretirano pametno početje, ter s tem namignil, da ne verjame, da bi se Valentino res odločil za takšno potezo.

Ni še konec, a ta ukrep mi je odrezal nogo in Marcu podaril zmago« je za konec intervjuja povedal The Doctor.