Rodili smo se majhni in umrli bomo majhni. Vmes pa … tekma in merjenje. Kaj ima to veze z motorizmom ? Mogoče bo odgovor razkrit v nadaljevanju.

Vsakodnevno ali pa občasno prebiranje tega foruma in tudi pogovori razkrivajo stalno borbo za prevlado. Vedno je nekdo višje. Kot opice na drevesu. Samo, da so te opice večinoma enake, medtem, ko so druge oblečene v nekaj primernega situaciji in skladne z nadomestkom bingljajočega primanjkljaja. Kakor koli vzamemo, plezanje na drevo zahteva nekaj spretnosti in nič vrtoglavice. Se najdejo tudi osebki brez plezalnih veščin. Ampak ti sedaj niso zanimivi.

Zanimivi so plezalci. Ti so večinoma najboljši in najhitreje plezajo. Sploh jih ne moti način plezanja in še manj hitrost plezanja. Da ne bo kdo pomislil, da je tukaj govora o pravih opicah. Ni in ne bo. Je samo neka primerjava. Ker biti v množici enakih je dolgočasno in je potrebno izstopati ali pa vsaj višje splezati. In, ker je tematika motoristična, naj tako tudi ostane. Brez opic, seveda.

Pri motorizmu plezanje ni vedno zaželeno. Zato je potrebno najti nekaj drugega, da se motorist pokaže. To, da se pokaže je pa seveda stvar okusa in domišljije. Predvsem pa zahteva priprave. Ker nadomestiti tisti centimeter ali pa dva le ni tako enostavno. Sploh, kadar to zahteva stil.

Zakaj je tisti centimeter tako pomemben ? Je kdo dobil "otkaz" zaradi tega nesrečnega centimetra ? Tudi mogoče. Vendar so sedaj trgovine nabito polne z nadomestki vseh barv in vseh vrst. Samo izbrati je potrebno.

In tako dobimo motorista vsega sijočega in novega s polnim hlevom konjev pod seboj. Kaj reči, kot ga občudovati. Je to namen tega oblačenja in jahanja čim večje črede ? Kazanje in poziranje ? Ni več tiste preprostosti in osebne zapeljivosti ? Se je umaknila in skrila pred nadomestkom moškosti ? Tako nekako se kaže dolžina v teh časih. S podivjano čredo med nogami in sijočim oklepom.

Z napredkom prihajajo vse močnejši in hitrejši enosledni hlevi. In ti hlevi niso ne vem kako veliki. Vendar so hitri in uživaški. In smo spet pri borbi; kdo je močnejši, hitrejši, lepši. Je res, da si nekateri s povečevanjem konjev med nogami nadomeščajo manjkajoči centimeter ali dva ? Ali je mogoče obratno in se z neuporabo in manjšanjem za centimeter ali dva nekateri zatekajo k jeklenim nadomestkom ?

Ker druge razlage verjetno ni za uprizarjanje razstave v hitrosti, moči in lepoti. Nekje manjka oziroma narava ne da in je že nekaj umetnega nekje drugje. Seveda so tudi drugačni motoristi. Taki, ki imajo vse in še nadomestek je močan ter hiter. Ker so si ga zaželeli in, ker ga potrebujejo. Pač stvar odločitve in predmet želja. Kar pa ne pomeni, da ostali iz ljubega miru razstavljajo svoj predmet moči in hitrosti. Že pripeljejo se, kot največji šampioni in nato primerjajo dolžino in kvaliteto nadomestka. In je takoj primerjava, zakaj je eden hitrejši, drugi močnejši, tretji …

Se ti motoristi vozijo ali se samo pripeljejo na razstavni prostor ? Ker nekateri se vozijo in vozijo in imajo kar veliko čredo med nogami. Drugi se morajo pa dokazovati z nekimi kratkimi šprinti po tistih dveh znanih ovinkih. In takoj nato sledi, kdo ima daljšega. Na parkirišču seveda. Samo še sabljanje manjka.

Nič kolikokrat gledamo primerjavo na cesti. Vedno se najde nekdo, ki želi biti višje. Kot tiste opice iz uvoda. Ker pa motorizem ni plezanje na drevo, se kazanje kaže na cesti, kjer je nižje boljše, na parkirišču, kjer tehnični podatki prevladajo, v malinah, kjer se plastika bolj razleti, kot jeklo.

Goli in prestrašeni smo vsi enaki. Razlika se pokaže pri skrivanju za temnim vizirjem s sklonjeno glavo tja nekam v števce in kolenom na sosednjem pasu. Pa kasneje pri naštevanju bonbončkov nameščenih v tisti kup jekla in plastike zamenjane za določen denar s praznim usnjem na sebi. Je res tako pomembno imeti več in se kazati z več ? In je prazen kombinezon težje napolniti, kot se zadovoljiti z nadomestkom ? Kje so časi, ko je bil moški moški in ne preplašena punčka skrita v praznem kombinezonu ? Se res napovedujejo časi drugače krojenih oblačil ?

In spet smo pri tistem kupu jekla in plastike. Tako dovršen kup nečesa, da je že sam pogled nanj zaslužen za globok vzdihljaj. Gre dovolj hitro ? Bo dovolj močan ? Ga bo mogoče postaviti na zadnje kolo tudi pri visoki hitrosti ? Se nihče ne vpraša, če bo avtovleka imela probleme pri natovarjanju tega kupa, sedaj pa res nečesa ? S tem naj se ubada možakar v delovni obleki z varnostnim brezrokavnikom. On bo že vedel, kdo je najhitrejši, kdo je najmočnejši, kdo je …

Kako in zakaj pride do tega, da nekomu dovolj ni dovolj ? Je vse res, kar je zgoraj napisano ? Ali je to le posledica pomanjkanja spanja ? Mogoče je pa vse res.

Sploh pa ni to pomembno, dokler vsi uživamo. Tako tisti z dolgimi, kot tisti s kratkimi. Ampak še vedno se sliši, da se za nekoga z veliko konjenico med nogami reče, da ga daje kompleks. In ta kompleks je sorazmeren s primanjkljajem.

Še dobro, da imam po moči majhen motor. In, da se rad vozim s skuterjem.