Nedavna raziskava belgijske univerze v Leuvnu je pokazala, da bi se prometni zamaški na najbolj zasedenih cestah Belgije lahko zmanjšali za 40 odstotkov, če bi le 10 odstotkov voznikov osebnih avtomobilov te zamenjala za motorizirane dvokolesnike.

Urbana
Urbana "nemobilnost" predstavlja težavo tudi na sončni strani Alp.

Medtem, ko se Evropska komisija izgublja med iskanjem novih načinov urbane mobilnosti, je nedavna Belgijska raziskava pokazala odgovor na dlani – ta je namreč razkrila, da bi bili prometni zastoji le še slab spomin, če bi le četrtina dnevnih migratorjev avto zamenjal za motocikel ali skuter. Raziskava je postavljena na temelje statističnih podatkov nadzora prometa ene izmed Bruseljskih najbolj obremenjenih avtomobilskih h cest – podatki so pokazali, da bi z uporabo motociklov in skuterjev migratorjem dnevno prihranili 15.000 ur (ali 350.000 evrov), ki jih sicer zaradi gostega prometa preždijo na cesti. Na cesti preždete ure niso zgolj čas in denar, pač pa čakanje v gneči meni tudi stres in obremenitev zdravja posameznika.
Z nekaj šale bi lahko torej potegnili hipotezo, da so motociklisti bolj zdravi od zapriseženih uporabnikov osebnih avtomobilov
Ker bo s prihodom  novih okoljevarstvenih normativov za motocikle padel tudi antiargument o ‘nečistosti’ moto agregatov zaradi njihove tehnološke zastarelosti v primerjavi z avtomobilskimi, je manjša mera obremenitve motociklov na okolje v primerjavi z osebnimi avtomobili nesporna.

Evropski teden mobilnosti, ki vzpodbuja uporabo alternativnih prevoznih sredstev je pokazal, da Slovenci težko preživijo brez osebnega avtomobila – pa naj si gre zgolj za grdo zakoreninjeno navado ali zahtevo sodobnega tempa življenja na katerega ima posameznik malo vpliva. Evropa v času tedna mobilnosti pospešeno promovira uporabo javnih prevoznih sredstev, koles in pešačenja, hkrati pa popolnoma pozablja, da današnji stil in tempo življenja pogosto brezkompromisno terjata učinkovitost prevoza, ki je potniški promet, kolesarjenje ali hoja preprosto ne nudijo.
V  dobi, ko je prosti čas prestiž in zaradi pomanjkanje tega klasične družbene vrednote izgubljajo svojo težo, so motocikli in skuterji kot alternativa osebnemu avtomobili v Sloveniji popolnoma spregledani in pozabljeni, čeprav bi utegnili ponuditi odlično rešitev omenjeni zagati sodobne urbane družbe.

Bo pri nas kdaj tako?
Bo pri nas kdaj tako?

Če sta kolesarjenje in potniški promet zares odlična rešitve za prebivalce urbanih središč, dnevnim migratorjem, ki iz 20 ali več kilometrov oddaljene periferije romajo na delo v večja mesta promocija uporabe potniškega prometa zveni kot slaba šala, saj je lahko ob storitvi, ki jo danes nudi potniški promet pri nas pogosto časovno potratna in logistično zahtevna ter kot taka tudi zastarela.

Ko vas bodo prihodnjič vprašali, zakaj vozite motocikel, boste lahko mirne vesti odgovorili, da to počnete v skrbi za lastno zdravje in manjše obremenitve zdravstvenega proračuna ter v želji po ohranjevanju družbenih vrednot. Vzoren državljan.