O varni vožnji poslušamo, beremo, se kregamo na forumih. O varnosti opreme tudi. Pa naj bo to čelada, obleka ali pa nenazadnje pnevmatike in izpraven motocikel. Kakšno varnost nam motocikel sam po sebi sploh ponuja? Pa naj bo ta varnost aktivna (ABS, TCS itd) ali pa le kaj nam pove naš občutek.

Varni motocikliPoglejmo naš avtomobilski vozni park. Zračnih blazin ni nikoli dovolj. Nadzor stabilnosti je že skoraj standardna oprema. Če avtomobil ne doseže pet zvezdic na testu, ga skoraj nihče ne kupi. Koliko je terencev, koliko je avtomobilov dolžine več kot 4,5 metra? Zakaj? Kdo se vozi po blatu, po pol metra snega? Je za prevoz tistih 20 kilometrov do službe in nazaj potrebno imeti tako velik avto? Je vožnja avtomobila že v osnovi tako tvegano dejanje, da moramo biti zaščiteni bolje kot oklepniki v drugi svetovni vojni? Sledijo neprebojna stekla?

Predvsem pa, kam nas v tem primeru postavlja vožnja motocikla? Med skupino samomorilcev? Kakšni, da ne rečem kaj, moramo motoristi biti, da kupujemo motocikle, se z njimi vozimo hitreje kot z super-varnimi avtomobili, ob tem pa nihče prav nikoli ne vpraša prodajalca, koliko ‘zvezdic’ ima. Le koliko konjev ima zaželjena zadeva. Seveda se prej prepričamo, da je boljši kot sosedov.

Ob dokaj velikem številu različnih motociklov, ki sem jih imel priložnost voziti, je ena znamka, ki mi na občutek ponuja večjo varnost kot ostale. Neglede na zvrst motocikla. Zakaj je tako? Kaj je na tej znamki? Kaj prevesi tehtnico? Predvsem je to voznost motocikla v vseh razmerah. S tem mislim na lahkotnost motocikla, dobro izdelavo, na dobre komponente. Niti ni nujno, da so komponente najboljše kar jih tržišče ponuja, in da je število lipicancev v enem ali šestih cilindrih najvišje v kategoriji. Pomembno je, da stvari med seboj sodelujejo in mi s tem olajšujejo vožnjo. Popravljajo moje napake. Da se na motociklu počutim srečnega. Da mi paše na rit. Zato konec koncev pri motorizmu tudi gre.