Ni se potrebno spraševati, kaj bi kupoval začetnik. Zanj  je vse "wooohoooo". Kaj pa si zaželim kot relativno izkušen motorist? Kaj potrebujem? Kaj mi pomeni bistvo motorizma? Je to drajsanje kolena po asfaltu? Je to odkrivanje nečesa "novega"? Kaj mi pomeni motocikel? Kdaj je nujno potrebno sredstvo? Zame vedno (vendar o tem kdaj drugič).

Zakaj je 50 dovolj in 150 premalo 150KM – aka. konjskih sil
Me kdo heca? Se to sploh premakne z mesta? Počasi. Govorim s kolegi. Prvi ima narejenih 50.000 kilometrov s 125-kubičnim motociklom. To je veliko pod 50 konji. Se temu sploh lahko reče motorizem? Pravim, da ne. No, no, ne takoj "v luft skočit". 125 "kubikov" gre stežka 130 kilometrov na uro. Nekateri komaj prilezejo na 100 km/h. To pomeni, da voziš v zavetrju za tovornjaki. Vendar kljub temu vidiš stvari, ki jih v avtu preprosto spregledaš. Se lahko ustaviš na krajih, kjer z avtom oviraš promet. Teh krajev avtomobilisti ne vidijo. Ko govorimo o 50 konjih, je stvar malenkost drugačna. Benka Pulko je s 50-imi konji "obkrožila svet". A kaj bo "dec" z skoraj 100 kilogrami počel s temi konji? Hehe..marsikaj. Predvsem bo našel to, kar je prej izpustil. Je potrebno iti na tuje? Niti slučajno ne. Slovenija je enostavno prevelika. To bo najbolje vedel nekdo, ki se je že kdaj namerno "izgubil" na kraških cestah ali, še bolje, nekje v notranjskih gozdovih. Boste rekli, da imate na primorskem, dolenjskem, štajerskem in gorenjskem koncu tudi take poti? Seveda jih imate, a do tja sploh še nisem prišel.

Kaj pa mi 50 konjev lahko ponudi? Lagodno vožnjo po omejitvi v naselju. Sprostitev pod omejitvijo na avtocesti. Normalno prehitevanje (razen tistih naspidiranih dirkačev) na regionalkah. Kak zdrs pnevmatike? Tudi. Hitro vožnjo po serpetinah? Zagotovo hitrejšo kot z nabrito SS mašino. Razmišljal sem - s tankom na taki "bedni mašini" naredim med 300 in 400 kilometri. S tankom na SS stroju pa nekje okoli 200 kilometrov. A pustimo porabo ob strani in se osredotočimo na "videno" in "doživeto". Kolenčkal pač ne bom, strašil popotnikov ob cesti (predvsem tiste, ki jih prehitim) tudi ne. Bom prišel na dogovorjen cilj? Seveda bom. Prej? Zelo verjetno, če je tura daljša. Spočit in poln vtisov? Vsekakor. Sem kolenčkal? Pa, nisem, no.

Torej, kaj mi 50-konjska endurca odreka? Pomagajte mi, ker sam ne najdem odgovora. Razen "kolenčkanja".

Zakaj je 50 dovolj in 150 premalo 2150 KM  - aka. konjskih sil
Je veriga namazana? Olje? Tlak v pnevmatikah? Pnevmatike ogrete? Sem vse zategnil zadnjič, ko sem menjal popolnoma obrabljene pnevmatike po 2.000 kilometrih? Kdaj so pnevmatike ogrete? Pa da se ne bi na ridah spet smešil s kako turistično vožnjo! Kako bi iztisnil še kakega konja? Če bi dal zadaj za zob ali dva večji zobnik, bi na tistem ovinku bolj surovo potegnil? Hej, najprej poglej kdaj si nazadnje tankal. In predvsem, kje imajo policaji zopet akcijo za umirjanje prometa.

Ni dvoma. 150 konjev (ali več) ponuja posebno svobodo. Prehitevanje vozila pred seboj je opravljeno preden vdihneš. V vsakem trenutku je tvoja "ljubica" (ali ljubček, bacek, itd,) pripravljena na maksimum. Vzmetenje je našponano, bremze zagrete, desnica ogreta. Drug svet? Vsekakor. Usnje in podrajsani ščitniki so obvezna oprema, do roba pobrane pnevmatike prav tako. Bi pozdravili motorista na R1, če bi vedeli da ima centimeter nezvoženega do roba gume? Najbrž ne. Spada med skuteriste.

Je sploh pomembno še kaj, razen popolnoma osredotočene vožnje skozi ovinke? Ali vožnje po avtocesti s hitrostjo 250 km/h in več? Nikakor ne. Nas zanima, kaj se dogaja v pokrajini skozi katero se vozimo? Seveda nas, a mnogo bolj nas zanima, kako smo videti in kako glasen je naš izpuh. Kaj je s tem narobe? Popolnoma nič. Razen tega, da smo "kanon futer" za policiste. Uživamo zase in večinoma nam je prav malo mar za vse razglede, ki jih narava ponuja. Koleno drsa ob tla? Whala….kdo pa rabi seks pred spanjem. Je 150 KM premalo? Če še ni, bo premalo po pol sezone.

Zaključek? 50 KM zadošča. Motoristično, pustolovsko, doživljajsko. Nudi vse privilegije, ki jih motorizem ponuja. Nas zadovoljuje. Vendar le 150 KM zadovolji. Zadovolji tistega mulca (ali mulo) v nas, pa četudi skritega (ali zatrtega) v tretji kleti.