Po drami, nastali ob omembi gradnje turistično-tehničnega parka Medvode v Hrašah človeka občasno spreleti občutek, da si vesoljna Slovenija na trenutke želi nazaj v 19. stoletje. Medtem, ko predlagatelji projekta obupavajo nad krajani, ki se z gradnjo ne strinjajo, saj želijo "svoj mir" ali menijo, da nova delovna mesta v parku ne bodo namenjena njim, slovenski motoristi kimajo: “Samo v Sloveniji”.

O zagretosti Zelenih 1Pa (žal) nimajo prav. Pravi “kriminal” se dogaja tudi drugje po Evropi. Prav izrazito pridni pri odganjanju moto-turistov so recimo v Franciji, kjer se že nekaj časa trdo trudijo, da bi v red spravili svoje zlovešče ceste. Te zaradi velikega števila smrtnih žrtev v preteklosti res niso bile nacionalni ponos, a nekdo se je naloge lotil preveč zagreto. Francozi so pred kratkim dobili nov paket normativov in predpisov - uveljavitvi normativa, ki zapoveduje odsevne elemente na zaščitnih oblačilih (kompletnega odsevnega jopiča državnim uradnikom ni uspelo izsiliti) in uvedbi alkotesta kot dela obvezne opreme, se je pridružila tudi grožnja o izgonu motornih koles iz mestnih središč.

Zeleno usmerjena francoska ministrica za promet, Nathalie Kosciusko-Morizet, naj bi si prizadevala še za čistejši zrak v mestnih središčih Francije - se še spomnite grožnje ljubljanskega župana, da bo za vstop v središče glavnega mesta uvedel nekakšne vinjete? Francoska štorija je zrasla na istem zelniku EU smernic. Francoska ministrica naj bi svoj cilj dosegla s popolnim izgonom motornih vozil starejših od šest let iz mestnih središč naselji z več kot 100.000 prebivalci. Če se boste torej z motociklom podali na dopust v Francijo in je vaš jekleni konjič starejši od 6 let, boste v mesto morali peš.

Čeprav bi ob napovedi novega predpisa veliko nejevolje francoskih motoristov pripisali nedavni poplavi omejitev, je načrt Kosciusko-Morizetove nerazumen tudi s popolnoma objektivnega gledišča (ali dveh).

Belgijci so potrdili, da bi uporaba enoslednih motornih vozil močno zmanjšala prometne zameške in s tem tudi količino škodljivih emisij.
Belgijci so potrdili, da bi uporaba enoslednih motornih vozil močno zmanjšala prometne zameške in s tem tudi količino škodljivih emisij.

Dama se je reševanja težave strupenih emisij lotila sila robato – spregledala je namreč zadnje mesece sila aktualno ugotovitev neodvisne belgijske raziskave, ki je potrdila, da bi se prometna gneča v mestnih središčih in z njo seveda tudi količina strupenih emisij zmanjšala za več kot 40 odstotkov, če bi le 10 odstotkov dnevnih migrantov avtomobil zamenjalo za motorno kolo ali skuter. Raziskava je postavljena na temelje statističnih podatkov nadzora prometa ene izmed Bruseljskih najbolj obremenjenih avtomobilskih cest – podatki so pokazali, da bi z uporabo motociklov in skuterjev migratorjem dnevno prihranili 15.000 ur (ali 350.000 evrov), ki jih sicer zaradi gostega prometa preždijo na cesti.

Izgon šest let starih osebnih vozil iz središč večjih mest bi pomenil, da morajo uporabniki taista vozila nadomestiti s sodobnješimi – stara vozila pa pred iztekom življenjske dobe uničiti – kako zelo obremenilna bi bila poteza za okolje in denarnice ljudi, ki naj bi jim služila dotična državna uradnica, še ni podatka, a se nam skoraj zagotovo lahko zapiše, da ne bi bila zanemarljiva.

Francija je ena bolj slikovitih evropskih dežel, "blagoslovljena" z dobrinami, ki postavljajo odlično bazo za razcvet moto-turizma. Tako zelo dobro, da je Francija sanjska destinacija celo za britanske motocikliste, ki se sicer upirajo vsemu kar diši po francoskem - Britanci so zaradi slikovitih cest pripravljen Francozom pogledati skozi prste ob polžih na krožnikih, aroganci in sumljivo skromni porabi toaletnega mila, a ob prepovedi vožnje v mesta velikosti štajerske prestolnice jim – tako kot ostalim moto turistom, ne bo preostalo drugega, kot da se Franciji preprosto izognejo.

Francoski motociklisti te dni množično protestirajo, slovenski motoristi pa se Sloveniji žal ne bodo mogli izogniti.