Policisti so za ta teden napovedali "čistilno akcijo" - načeloma proti njim nimam prav veliko proti. Akcijam seveda. Vsaj nič učinkovitega ne, kot pravi kolega. Ali je namen akcij resnično umirjanje prometa in povečevanje varnosti, ali zgolj polnjenje državne blagajne, je epilog, ki ga lahko potegne vsak posameznik po svoji volji. Tisto, kar ob trenuten stanju na cestah prav tečno žoka v očesni živec, je nenehno obšanskovsko nakladanje in razkladanje o slabem stanju prometne kulture med motoristi.

Nevarni motoristiSlišim ga tudi, ko skočim v špecerijo ali na kavo in ko se pogovarjam s sovrstnicami, ki svoj podmladek skrbno držijo na varni razdalji od mojega spornega prevoznega sredstva. Barbarstvo slovenskih motoristov naj bi iz leta v leto naraščalo in iz leta v leto naj bi bili manj kultivirani in bolj agresivni. Vsaj tako je pogosto slišati iz ust ostalih udeležencev.

Kaj pa pravi statistika?
Število registriranih motociklov se je v lanskem letu v primerjavi z letom prej (2010) povečalo za dobrih 2,3 odstotke, kar pomeni okoli 1200 novih motoristov na cestah. Predvidoma je rast v letošnjem letu nekoliko manjša, a trend naraščanja števila motoristov se še ni ustavil. Skratka število motoristov se iz leta v leto veča. Tako je prav. V dobrobit planeta upamo tudi, da jih veliko teh vsaj v poletnih mesecih raje kot sede v avto, zajaha motocikel, ko se odpeljejo službo in opravkih.
Vse večje število motoristov na cestah naj bi pomenilo tudi večje število nesreč. Vsaj glede na renome razbijačev in prometnih nedojebancev, ki se drži motoristov. Pa temu ni tako. Vsaj tako pravi statistika. Število prometnih nezgod v katere so udeleženi motoristi je v letih od 2006 do 2010 padla z 42 na 17 smrtnih žrtev, kljub temu, da je število registriranih motornih koles med letoma 2007 in 2011 poskočilo za skoraj 17.000. In čeprav je čisto vsako življenje dragoceno in njegova izguba na cesti tragična, opletanje z njim v sklopu statistike pa zelo robato, prav številke ministrstva za notranje zavede pričajo, da utegne biti povprečen motoristi precej ozaveščen prometni udeleženec.

Nekaj modrosti je med motoriste zagotovo prinesla višja povprečna starost voznikov. Svoje so naredile tudi številne akcije za osveščanje in preventivo, pa izkušnje in dejstvo, da se vse več mtociklistov motocikla poslužuje kot prevoznega sredstva in ne le pripomočka za sproščanje adrenalina in izvajanje huliganizma.

Skratka v zagovor vse večje kultiviranosti motoristov na naših cestah ne priča samo (pogosto zamegljena) subjektivna ocena nas, ki se z motocikli preganjamo po podalpskih cestah, pač pa tudi policijska statistika.

Glede na to, da so ploščo zamenjali tudi slednji in v zadnjih nekaj sezonah tudi v svojih izjavah za javnost pridno (a očitno premalokrat) poudarjali, da motoristi pogosto niso krivi za nezgodo v kateri so udeleženi, je skrajni čas, da tudi slehrnik, ki med svoja prevozna sredstva ne šteje motocikla ali skuterja, prične z razumevanjem, da so motoristi pod črto bolj ali manj povprečni prometni udeleženci.
O splošni prometni kulturi na Slovenskem pa bi bilo moč, še veliko povedati.