četrtek, 18. julija 2024

Nasveti za nakup motoristične čelade: Na kaj morate biti pozorni

Deli

Nakup motoristične čelade naj ne bo loterija. Na vaše dobro počutje med vožnjo vplivajo številni dejavniki, vključno s kvaliteto čelade, pravilno izbiro velikosti in namenom uporabe. Tukaj je nekaj ključnih nasvetov, kako izbrati pravo čelado za vaše potrebe.

1. Preverite kvaliteto čelade

Kvaliteta čelade je najpomembnejši dejavnik. Iščite čelade, ki imajo ustrezne certifikate in so izdelane iz kakovostnih materialov. Čelada mora nuditi optimalno zaščito v primeru nesreče, zato ne sklepajte kompromisov pri kakovosti.

2. Izberite pravo velikost

Pravilna velikost čelade je ključna za udobje in varnost. Čelada mora tesno prilegati vaši glavi, vendar ne sme biti pretesna. Preizkusite več velikosti in oblik, da najdete tisto, ki vam najbolje ustreza. Velikost lahko preverite tako, da si čelado nataknete in poskusite premikati glavo – čelada se ne sme premikati.

3. Upoštevajte namen uporabe

Različne vrste voženj zahtevajo različne tipe čelad. Če večinoma vozite po mestu, bo odprta čelada morda primerna. Za daljše poti in višje hitrosti pa je boljša izbira integralna čelada, ki nudi večjo zaščito in zmanjšuje hrup vetra.

4. Preizkusite čelado osebno

Največ, kar lahko storite za lastno zadovoljstvo, je, da osebno preizkusite izbrani model čelade – in to na lastnem motociklu! Noben testni voznik ali kolega ne bo bolje ocenil ustreznosti čelade kot vi sami. Preizkušanje čelade med vožnjo vam bo dalo vpogled v njeno udobje, zvočno izolacijo in stabilnost pri različnih hitrostih.

5. Preverite dodatne vplive

Na udobje med vožnjo vplivajo tudi nagib vetrobranskega stekla, kroženje zraka na motociklu, način vožnje in drža motorista. Upoštevajte te dejavnike pri izbiri čelade. Različni modeli čelad se različno obnašajo v različnih pogojih, zato je osebno testiranje ključnega pomena.

6. Izkoristite možnost testnih voženj

Z blagovno znamko Nolan je preizkušanje preprosto. Izbrane modele čelad v vseh velikostih lahko brezplačno testirate v prodajnem salonu Compaco v Velenju. Prav tako lahko po predhodnem dogovoru preizkusite čelade v kateremkoli Nolanovem pooblaščenem prodajnem centru v Sloveniji.

Za konec

Nakup motoristične čelade je pomembna odločitev, ki vpliva na vašo varnost in udobje med vožnjo. Ne kupujte na slepo – preverite kakovost, izberite pravo velikost, upoštevajte namen uporabe in vedno preizkusite čelado osebno. Izkoristite možnosti testnih voženj, da boste prepričani, da je vaša izbira prava. S temi nasveti boste našli čelado, ki bo ustrezala vašim potrebam in vam zagotavljala varno vožnjo.

Več novic

Zadnje novice