Ni skrivnost, da se trda in kruta bitka za kupce na trgu motociklov kljub posameznim optimističnim poročilom še vedno nadaljuje. Posledice upada gospodarske rasti so najbolj globoke rane pustile na južno-evropskih trgih kot sta Španija in Italija, kjer je v zadnjih nekaj letih ugasnilo konkretno število nekoč solidno stoječih in renomiranih motorističnih znamk.

moto-morini-pol-cene-za-18-mesecevVideti je bilo, da bo med slednje sodil tudi Moto Morini, a sta ga pred potopom v pozabo pred dvema letoma rešila dotlej precej neznana italijanska poslovneža, ki sta prodajno shemo zastavila v nekoliko nekonvencionalni smeri ter ukinila prodajne salone in uvedla izključno spletno prodajo motociklov.

Ena izmed najbolj svežih prodajnih strategij hiše Moto Morini je »Plačaj pol in odpelji motocikel za leto in pol.« Kupec, ki plača polovico cene motocikla, lahko tega uporablja 18 mesecev, nato pa tega odkupi v celoti, vrne ali ob doplačilu zamenja za novejši model, pri čemer bo deležen popusta v vrednosti 1500 evrov.