Policisti so pretekli konec tedna vršili akcijo poostrenega nadzora nad vozniki motornih koles. V akciji, ki je zajela celo državo, a se je osredotočala na najbolj prometne in med motoristi priljubljene relacije, je bilo preverjenih 1213 voznikov motornih koles, 102 od njih sta vožnjo zaključila oglobljena.

policijska-akcija-prizanesljiva 1Policisti so glede na pretekle izkušnje tokrat največ pozornosti posvečali preverjanju tehnične brezhibnsoti motociklov, uporabi varnostnih čelad, previsoki hitrosti in vožnji pod vplivom alkohola. Čeprav naj bi motoristi veljali za zelo osveščene voznike, ki se zavedajo nevarnost vožnje pod vplivom alkohola, se je med 499 motoristi, ki so jim med vikendom policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, našlo 23 »biserov«, pri katerih je bil rezultat preizkusa nad dovoljeno mero.

Gorenjski policisti so v soboto in nedeljo s strani zaskrbljenih občanov in soudeležencev v prometu prejeli več telefonskih klicev z opozorili, da se motociklist na cesti od Bleda do Bohinja ter na cesti do Jezerskega vozijo zelo hitro in predrzno ter z agresivno vožnjo ogrožajo soudeležence v prometu. Policisti so ukrepali tako, da so povečali svojo prisotnost na omenjenih odsekih in pozorneje preverjali potencialno nevarne voznike motornih koles.

policijska-akcija-prizanesljiva 2Glede na veliko število motoristov, ki so pretekli konec tedna romali na Obalo, so primorski policisti v času akcije ustavili le 92 motoristov , 28 od teh tudi oglobili, osmim pa izrekli zgolj ustno opozorilo. Test alkoholiziranosti je opravljalo 13 motoristov – pri vseh je bil rezultat preizkusa negativen. Zaradi tehnične »oporečnosti« so iz prometa izključili le eno motorno kolo.