Mitas - del skupine ČGS in proizvajalec off-road plaščev - je svetovnemu tržišču predstavil nov radialni motorski plašč Sport Force pod blagovno znamko Mitas.

sport-force-nov-radialni-motorski-plasc-iz-mitasaPlašč Sport Force je izdelan v družbi Savatech, ki je najnovejša pridobitev družbe ČGS Holding a.s. Linija plaščev za cestne in potovalne motorje bo tako še dodatno izpopolnila in izboljšala ponudbo obstoječih diagonalnih motorskih off-road plaščev Mitas. Nov radialni plašč Sport Force bo na voljo v treh dimenzijah za namestitev na prednja kolesa ter v petih za namestitev na zadnja kolesa.

Radialni plašči Sport Force so odlična izbira za voznike športnih, naked in supermoto motorjev, kot tudi za voznike športnih potovalnih motorjev. Ti plašči omogočajo dinamičen način vožnje ter brezskrbno in enostavno vodenje motorja v vseh pogojih vožnje. Pri razvoju plašča Sport Force smo združili nekaj pomembnih tehnik in tehnologij, ki jih je moč povzeti vtreh ključnih točkah:
OGT 3D (3-D prostorsko optimiziranje oblike kanalov)- S to tehnologijo se zagotavlja optimalna smer kanalov, optimalni potek globine kanalov, pregrevanje zmesi za tekalno plast pa je zmanjšano.

SCT (tehnologija močnega ogrodja) - Tehnologija SCT ohranja togost ogrodja plašča na visokem nivoju tudi pri obrabljenem plašču, kar podaljšuje čas optimalnih voznih lastnosti skozi celotno življenjsko dobo plašča.

FEA (analiza po metodi končnih elementov / optimizirana stična površina) - Z uporabo analize po metodi končnih elementov (FEA) ter posebne računalniško podprte simulacije smo oblikovali optimalno konstrukcijo plašča. Konstrukcija plašča je deformabilna za doseganje največjega oprijema in istočasno toga za doseganje stabilnosti vožnje.

Zmes - Uporabljeni so bili moderni elastomeri S-SBR, za katere so značilne visoko funkcionalizirane polimerne verige. Omenjeni elastomeri v kombinaciji s polnili in ostalimi posebnimi dodatki znatno izboljšajo histerezo med elastomerom in polnilom. Vse naštete izboljšave v kombinaciji z dezenom, konstrukcijo in ojačitvenimi materiali zagotavljajo največji možni oprijem v različnih pogojih vožnje ter optimizirano življenjsko dobo plašča.
Dezen - Pri plaščih Mitas Sport Force globina kanalov dezena sledi dejanski obrabi plaščev. Pri sprednjih plaščih je globina kanala na sredini tekalne površine manjša, nato se poveča v predelu povečane obrabe plašča, proti robu tekalne površine pa se ponovno zmanjša ter postopoma preide v gladek plašč. Pri zadnjem plašču je globina kanala največja v srednjem delu, kjer prihaja do največje obrabe in odvajanja vode, potem se proti robu tekalne površine postopoma zmanjšuje ter na skrajnem delu, kjer plašč pri največjem nagibnem kotu pride v stik z voziščem, zaradi česar mora biti zagotovljen najboljši oprijem, preide v gladek plašč.

Dimenzija plašča Razpoložljivost
110/70 ZR17 (54W) TL 2014
120/60 ZR17 (55W) TL 2014
120/70 ZR17 (58W) TL na tržišču
150/60 R17 (66W) TL na tržišču
160/60 ZR17 (69W) TL na tržišču
180/55 ZR17 (73W) TL na tržišču
190/50 ZR17 (73W) TL 2014
190/55 ZR17 (75W) TL 2014