Na mednarodnem sejmu motociklov EICMA se bo prvič uradno predstavil na novo zasnovani program Mitas Moto. Začetki programa Moto segajo v oktober 2012, ko je Mitasova matična družba ČGS HOLDING a.s. prevzela družbo Savatech. Savatechov in Mitasov program motorske pnevmatike sta se združila v program Mitas Moto.

mitas-in-savatech-s-programom-moto-na-skupni-potiPnevmatike, ki jih izdeluje Savatech, bodo tako postopoma vse opremljene z blagovno znamko Mitas. Prvi izdelek Mitasovega programa Moto pa je nova radialna motorska pnevmatika Sport Force, ki je namenjena za uporabo na športnih, naked in potovalnih motorjih.

“Mitasov program Moto bo ponudil največji možni asortiment plaščev za dvokolesnike pod eno blagovno znamko,” je povedala Ksenija Bitenc, direktorica Mitasovega programa Moto. “Blagovna znamka Mitas bo postopoma zamenjala blagovno znamko Sava. Mitas Moto je zanesljiv in fleksibilen partner, ki vedno sledi potrebam kupcev. Našim kupcem tako ponujamo visokokakovostne pnevmatike za dvokolesnike, ki omogočajo prvovrstni užitek v vožnji,” je še dodala.

Na 71. mednarodnem sejmu motociklov EICMA v italijanskem Milanu bosta Mitas in Savatech postavila na ogled vrhunce združenega asortimenta motorskih plaščev, in sicer na sejemskem prostoru M 48 v hali 10. Poleg novih radialnih plaščev Mitas Sport Force si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi druge plašče, ki jih izdeluje Mitasov program Moto, vse od plaščev za skuterje, off-road, motokros in enduro motorje do plaščev za cestne tekmovalne motorje.

Radialni plašči Sport Force so odlična izbira tako za voznike športnih, naked in supermoto motorjev, kot tudi za voznike športnih potovalnih motorjev. Vozniki lahko uživajo v dinamični, vendar brezskrbni in varni vožnji v vseh voznih pogojih. Pri razvoju je bilo uporabljenih kar nekaj tehnik in tehnologij, ki pa jih je moč povzeti v treh ključnih točkah:

OGT 3D (3-D prostorsko optimiranje oblike kanalov) - Z uporabo te tehnologije smo zagotovili optimalno smer kanalov tekalne plasti, optimalno globino kanalov ter zmanjšali pregrevanje zmesi.

SCT (tehnologija močnega ogrodja plašča) - Tehnologija SCT ohranja togost ogrodja plašča na visokem nivoju tudi, ko je plašč obrabljen, kar čas optimalnih voznih lastnosti podaljšuje skozi celotno življenjsko dobo plašča.

FEA (analiza po metodi končnih elementov / optimizirana stična površina) - Z uporabo analize po metodi končnih elementov (FEA) ter posebne računalniško podprte simulacije smo razvili optimalno konstrukcijo plašča, ki je po eni strani deformabilna za doseganje največjega oprijema, po drugi strani pa toga za doseganje stabilnosti vožnje.