Raziskava, ki jo je pred kratkim po naročilu Harley Davidsona opravila agencija Kenton, naj bi pokazala, da so ženske, ki vozijo motocikel srečnejše in bolj samozavestne v primerjavi z ženskami, ki motorja ne vozijo.

motoristke-srecnejseSodeč po rezultatih raziskave sodeč naj bi se 37 odstotkov motoristk počutilo srečnih in zadovoljnih z življenjem, medtem ko je med ne-motoristkami le 16 odstotkov takšnih. Odstotek samozavestnih je med motoristkami skoraj še enkrat višji (35 odstotkov) kot med ne- motoristkami (18 odstotkov)

Motoristke so po rezultatih raziskave sodeč tudi mnogo bolj zadovoljne s svojim »intimnimi odnosi«, komunikacijo s partnerjem in se v odnosu tudi lažje izražajo. 53 odstotkov v raziskavi sodelujočih motoristk meni, da je motocikel ključen za njihovo srečo, kar 73 odstotkov pa jih je prepričanih, da se je njihovo življenje izboljšalo, odkar so pričele voziti motocikel.

Kako pri Harleyu komentirajo rezultate raziskave? »Vožnja motocikla je ultimativna oblika svobode in način izražanja, zato ni prav nič nenavadno, da so motoristke bolj zadovoljne z življenjem kot ženske, ki motocikla ne vozijo,« so povedali v Harleyjevem oddelku, zadolženem za promocijo motociklizma med ženskami.