Italijanski proizvajalec iz Bologne, Moto Morini, je v svoji zgodovini šel skozi lepo število rok, a prav nobene z njim niso uspele zabeležiti dolgoročnega finančnega uspeha.

Moto Morini 11 ½
Moto Morini 11 ½

Zadnja sta se v začetku leta 2012 izzivu naproti postavila italijanska podjetnika Ruggero Massimo Jannuzzelli in Sandro Capotosti. Po ponovnem zagonu proizvodnje linije Morini trenutno izdela butično število motociklov – okoli sto na leto, a naj bi po poročanju ameriških medijev v prihajajočih letih načrtovali konkretno povečanje števila izdelanih motociklov – na 5000 do leta 2017, hkrati pa naj bi se pripravljali tudi na selitev v okolico Milana.

Morini, ki svoje motocikle trenutno ponuja zgolj v spletni trgovini in le v peščici evropskih držav, naj bi svojo prodajno mrežo v letošnjem letu razširil za nekaj držav in seznamu teh vsako naslednje leto dodal nekaj novih.

Moto Morini 11 ½
Moto Morini 11 ½

Morini v svojem naboru za letošnjo sezono sicer ne ponuja nič zares novega ali korenito prenovljenega. Še vedno ostajajo v ponudbi Scrambler, Granpasso in Corsaro 1200. Nekaj drobnih izboljšav »mapinga« je bil deležen Rebello 1200, 9 ½ pa je za letošnjo sezono dobil novo ime, izboljšano vzmetenje in osveženo barvno preobleko – odslej ga iščite pod oznako 11 ½.