Pretekli teden se je s puščavske pustolovščine vrnila odprava Desert Soula – nagrajenec naše nagradne igre, Corser, je v Tunizijski puščavi zajahal pravi hard enduro, na njem neskončno užival in povedal:

fotografija-za-avanturo-povratek-domov 1»Minil je že dober teden od prihoda iz nore, ekstremne avanture v Tuniziji a jaz še zmeraj težko stisnem roko. Pesek škripa pod copati medtem, ko drsam po stanovanju in počasi sestavljam v glavi kaj vse sem doživel. Tako pač je, ko dobiš take vrste nagrado in greš povsem brez off road izkušenj na takšno avanturo.

Sem rekel, da sem treniral? Naj vam povem, da če je predvidena poraba odraslega človeka 2000 kcal na dan, so jih moji možgani tam med sipinami, skalami in sredi makadama, porabili vsaj pol od tega, ker vsak ovinek, vsak meter je novo, noro doživetje iskanja primerne poti.

fotografija-za-avanturo-povratek-domov 2Res smo se imeli enkratno. Ko sem odhajal, nisem poznal nobenega a vrnil sem se z novimi prijatelji. Hvala vam za vso nesebično pomoč tako pri nasvetih tehnike vožnje, kot pri vzdrževanju motorja. Vse to in še več, se naučiš v teh dvanajstih ekstremnih dneh. In sedaj mi je jasno, da takšen podvig narediš le z odlično pomočjo ekipe Desert soula, ki skrbi ne samo za gorivo, vodo, hrano ampak tudi za res brezskrbno uživanje v Sahari. Se vidimo naslednje leto!«

fotografija-za-avanturo-povratek-domov 3Če vas mika podobna zadevščina, boste na spletni strani Desert Soula zagotovo našli nekaj tudi zase.