Predsednik ameriškega izdelovalca motornih koles Harley Davidson, Matt Levatich, je v pogovoru za britanski časnik MCN povedal, da je projekt razvoja električnega motornega kolesa LiveWire le začetek novega obdobja za legendarno znamko motociklov.

Riders introduce Project LiveWireÑthe first electric Harley-Davidson motorcycleÑas they exit the Manhattan Bridge in New York, June 23, 2014. While not for sale, starting today select consumers across the United States will be able to ride and provide feedback on the new motorcycle during a series of events scheduled through the remainder of the year.Ray Stubblebine/Harley-Davidson

LiveWire je po besedah Matta Levaticha prvi rezultat spremembe razmišljanja, ki ga je prinesla kriza v kateri se je Harley znašel leta 2008. Pod taktirko novega direktorja je Harley vložil veliko truda in časa v nabiranje informacij in raziskavo trga, projekta Rushmore in LiveWire sta prva v vrsti, a še zdaleč ne edina odgovora na zahteve kupcev.

Projekt razvoja električnega motocikla tako v resnici ni le revolucija navzven, pač pa tudi navznoter, saj kaže (vsaj delno) opustitev izrazito tradicionalističnega načina razmišljanja in pričetek iskanja novih, zanimivih rešitev, ki presegajo tisto kar je zgolj "dovolj".

Harley bo v prihodnjem modelnem letu poleg novega agregata ponudil tudi trikolesni model ter cel kup prenovljenih modelov