Če se še sprašujete, ali bi šli pogledat, kaj je letos na ogled v Milanu, vam lahko povemo, da se splača »reskirat« dan ali dva in si napasti oči na novitetah. Sicer pa vam v parih besedah povem, kaj je novega in kakšni so občutki, ko sedeš na nove motocikle.

Eicma 2014 11Aprilia je predstavila novo Tuono V4, z malo večjo prostornino agregata, višjim vetrobranom. Vsekakor naked v samem vrhu ponudbe. Caponord je dobil bolj terenske pnevmatike in se bo tako lažje kosal s konkurenco. Občutek za balanco je zelo dober, vse je točno tam kjer mora biti. Letos se pri Apriliji zopet podajajo v razred Moto GP. Njihovega orožja se ni smel nihče dotakniti.

Eicma 2014 3Benelli se spušča v nižji razred in ima sedaj na voljo preproste motocikle s protornino pod 600 ccm. Zanimivi, vendar nič posebnega.

Eicma 2014 2Pri Beti bo vsak navdušenec neasfaltiranih površin našel nekaj zase. Motocikli so videti zelo prijazni za uporabnika.

Eicma 2014 1Pri BMW-ju so predstavili kar nekaj novosti. Novi R1200R ima sedaj klasične vilice in vodno hlajen agregat, na prvi pogled pa lahko rečem, da je bil prejšnji lepši. R1200RS bo imel dobro veterno zaščito, je pa oklep kar ogromen.

Eicma 2014 5Novi F800R nima več značilne asimetrične luči, hoče biti bolj uglajen, komponente izgledajo kvalitetne, ob nakupu bo možno izbirati med različnimi sedeži. S1000RR bo še hitrejši. Najbolj nas je zanimal S1000XR, ki bo prava konkurenca Multistradi. Če bo agregat vsaj približno tako vrhunski kot v S1000R, bo to prava izbira za najhitrejše popotnike.

Eicma 2014 4Za novo Multistrado pravijo, da je lepotica, nekdo pa je rekel, da če jo še malo popravijo, bo tako grda kot tista izpred 8 let. Sam se ne strinjam in mislim, da je zares lepa. Ducati tudi sicer ne spi, poleg novega Monstra 821, so zelo dejavni tudi na področju superšportnikov. Panigale je še vedno najlepši. Scrambler pa zelo zanimiva igrača.

Pri Hondi še vedno skrivajo novo Africo in čeprav zasedejo največ prostora na sejmu, je vse kar je od Africe mogoče videti, en zelo blaten dvovaljnik. So pa zato končno pokazali s kakim približkom Marquezovega dirkalnika se bo mogoče voziti po cesti. Crossrunner je v novi izdaji veliko bolj prijazen motocikel, ima LED luči in neposrečeno stikalo za izklop TC-ja.

Eicma 2014 8Husqvarna je z velikim pompom predstavila dva koncepta 400-kubičnih motociklov. Gneča okoli minimalistično opremljenih lepotcev je bila nepopisna. Glede na odziv bi znala pristati v serijski proizvodnji.

Eicma 2014 12Pri Kawasakiju se vse vrti okoli turbinsko gnanega H2. Ostre linije ga naredijo dramatičnega, prav tako ogromen izpuh. Kar nekako v ozadju sta ostala prenovljena Versysa. Vsekakor dobra motocikla, pa na prvi dotik ne prebudita nobenih čutov. Mogoče bo drugače, ko/če dobimo kakega testnega.

Eicma 2014 7Avstrijci so pokazali »malega« 1050 Adventure. Je konkreten motocikel, ki se skorajda ne razlikuje od večjega 1190. Zato pa je še večji 1290 Super Adventure. Strašljiv motocikel. Za tiste, ki bi radi poceni dirkali, imajo pri KTM-u 390 kubičnega »superšportnika«. Vodilni pravijo, da si lahko na zaviti pisti zelo hiter, pnevmatike pa menda zdržijo celo sezono. Marof vabi.

Eicma 2014 6Kymco pošilja v boj cel kup prenovljenih skuterjev.

Moto Guzzi izdeluje lepe motocikle, a je pokazal le koncpetni model cruiserja.

Pri MV Agusti je mogoče spočiti oči na resnično pozorno izdelanih detajlih. Prvič smo na serijski Agusti videli platišča z naperami. Vsekakor motocikli za ljudi z izbranim okusom.

Zdi se mi, da je Peugeot znamka, ki je po nepotrebnem spregledana v Sloveniji. Imajo zelo všečne skuterje, trokolesnik Metropolis pa je brez dvoma najlepši v razredu trokolesnikov. Prenovljen je tudi Satelis 400.

Piaggio ima najlepše hostese. Razstavni prostor si je vredno ogledati zelo podrobno.

Suzuki je predstavil novega GSR1000 in njegovega oblečenega brata. Žal moram reči, da za BMW-jem zaostajajo svetlobno leto. Upam, da bo vsaj cena prava, ker ob prvem stiku bi bil daleč zadnji naked, ki bi ga peljal domov.

Eicma 2014 13Angleži so v Milano pripeljali prenovljenega Tigra 800 v dveh izvedbah, bolj cestni in bolj terenski. V izvedenki X je opremljen z vzmetenjem WP. Explorer še ni dobil elektronskega vzmetenja. Na ogled sta tudi dva zanimiva projekta. Triumph ima odlične agregate, v elektroniki pa malo zaostajajo.

Eicma 2014 10Yamaha je predstavila novo R1. Popolnoma prenovljen prednji del je v živo veliko lepši kot na slikah. Pravi stroj, ki vsekakor sodi v sam vrh ponudbe. TDM se kot kaže poslavlja, z veseljem pa sporočam, da je »naslednica« MT-09 Tracer zares dobro premišljen motocikel in občutek na njem je pravi. Najmanjši v seriji MT, 125-kubičen naked je dovolj velik za 180 cm velike najstnike in dovolj majhen za tiste okoli 160 cm. XJR na slikah zgleda čudno, v živo je lepa, če odštejem izpuh.

Eicma 2014 9Poleg motociklov priznanih znamk boste v enem dnevu težko pregledali tudi vso opremo, predelave, zgodovino, Kitajce, vsekakor pa ne zamudite šovov in hostes. Pa ustavite se pri Slovencih. Sava ima na voljo pnevmatike za skoraj vsak motocikel, tudi velike endure. Nova Sportforce naj bi bila na voljo v prvi polovici leta 2015. Se splača počakat? Na sejmu boste našli tudi proizvajalca karbonskih dodatkov iz Medna, Carbonin. In neverjetno je, koliko motociklov na salonu je že opremljenih z izpuhom Akrapovič. Če se boste odpravili v Milano nam sporočite katera dva motocikla bi odpeljali domov. Jaz bi Aprilo Tuono V4 1100 in še enega.