BMW-jev "brand" Mini je leta 2010 temeljito razburkal javnost s predstavitvijo novega konceptnega skuterja – simpatično in "trendi" oblikovan urban skuter z električnim pogonom je potencialne kupce zapeljeval s kupom elektronskih igračk, povezljivostjo s pametnimi telefoni in ostalimi zanimivostmi, ki smo jih letošnjo jesen - štiri leta kasneje, pri prestižnejših modelih motornih koles lahko zasledili v paketih serijske opreme.

BMW Mini e-skiroMini po predstavitvi koncepta Mini Scooter E Concept ni več dražil javnosti in koncepti so nekoliko potonili v pozabi. Vse odkler pred nekaj dnevi pri Miniju niso predstavili novega koncepta – ta je preprostejši in manj razkošen kar se udobja tiče, kot e-skuter, saj gre v resnici za skiro s pomožnim električnim agregatom.

Namenjen naj bi bil vožnji po urbanih središčih in ker tehta 18 kilogramov in  ga je mogoče zložiti ter stlačiti v prtljažnik avtomobila, bi se v resničnem življenju zagotovo izkazal za precej prijeten kos "orodja".

Ker gre za izdelek, ki nosi nekoliko prestižno znamko Mini, je prototipni "e-skuter" izdelan z veliko pozornosti, premišljeno oblikovan in sila všečen hibridni skiro.  Prava paša za oči.