Ameriški motoristični spletni mediji poročajo, da naj bi pri Harleyu zakoličili okvirno ceno svojega električnega motocikla, ki ga razvijajo v sklopu projekta Live Wire. E-Harley, ki se je v letošnjem letu podal na turnejo po Ameriki, z namenom nabrati vtise in mnenje potencialnih uporabnikov, naj bi bil v primeru serijske proizvodnje kupcem na voljo za okoli 40.000 evrov.

LiveWire E-Harley 1Vodilni mož Harleya, Matt Levatich, je sicer zanikal, da naj bi bila cena motocikla že določena, v kolikor ta sploh utegne dočakati serijsko proizvodnjo. Poznavalci ameriškega moto trga poudarjajo, da je omenjena cena nekonkurenčna ter da se tega pri Harleyu zelo dobro zavedajo, zato bodo motocikel po vsej verjetnosti ponudili po mnogo nižji ceni, ki bo konkurenčna glede na dejstvo, da gre za izdelek uveljavljene znamke. Z drugimi besedami – e-Harley bo zagotovo dražji od modelov, ki jih ponujata Brammo in Mission.

LiveWire E-Harley 2Po vsej verjetnosti tudi ne bo enako zmogljiv, a ker gre za izdelek na katerem se bohoti ime ‘Harley Davidosn’ bo zanj pač potrebno odšteti nekoliko več.

Prerekanje o ceni pa je brez dvoma voda na mlin proizvajalca, saj je ponovno pritegnilo nekaj pozornosti. Harley sicer še vedno ni razkril kako zmogljiv utegne biti motocikel – slednje bo seveda odločilno za večino kupcev, saj zmogljivost določa uporabnost vozila, pa tudi ceno ki so jo kupci pripravljeni plačati za izdelek.