Iz rok snovalcev HTC-jevih pametnih telefonov prihaja nova poslastica – električen skuter, ki bo spremenil način kako sprejemamo vozila s pogonom na alternativna goriva.

20150113235920_jk58cudzxe67wpAvtonomija skuterja Gogoro Smartscooter se suka okoli 100 kilometrov, a kljub temu, da gre za električen skuter, ga ne boste mogli polniti preko domače vtičnice, pa tudi na klasični polnilnih postajah za električna vozila ne. Slabo? Kje pa.

Ker je polnjenje baterija električnega vozila v vsakem primeru časovno bolj potratno kot natakanje fosilnih goriv v rezervoar, čas pa je ena izmed najbolj neprecenljivih dobrin sodobnega časa, so pri Gogoro -ju ubrali drugačno pot. Nič polnjenja, le hitra menjava prazne baterije za polno.
Sistem bi vključeval serijo postaj, vkomponiranih v obstoječo mrežo bencinskih črpalk, kjer bi vozniki lahko hitro zamenjali baterijo, prazna pa bi se med čakanjem na novega odjemalca napolnila.

Nov pristop k nekoč že predstavljeni možni rešitvi avtonomije električnih vozil  pa ni edina dobra stran skuterja Gogoro – poleg vtikih linj ter sodobne in sila všečne oblike, ponuja tudi dovolj poskočno srce, da se bo brez težav kosal z bencinskimi tekmeci.   Končna hitrost, ki naj bi se sukala okoli 100 kilometrov na uro je dovolj, da se bo z zadevščino mogoče peljati skorajda povsod.