Triumph je najavil, da bodo lansirali posebno omejeno izdajo Tiger Explorer XC Special Edition 2015, ki bo posvečena strokovnjakom za popotovanja Globebusters. Motocikli bodo opremljeni s številnimi modifikacijami s katerimi so svoje motocikle opremili pri Globebusters.

20150217020153_8d25hix94u037o
Tiger Explorer XC Special Edition 2015

Motocikel bo na voljo v mat črni ali mat ognjeno oranžni barvi in bo opremljen z višjim vetrobranskim steklom, ščitnikom za žaromete, ščitnikom za hladilnik in sprednjimi stopalkami za noge. Vsak izmed motociklov bo opremljen tudi s satelitsko navigacijo, tank torbami, transportnimi kovčki.

Poganja ga enak vodno hlajeni 1.215  ccm trivaljnik  s 137 konjiči, 121 Nm navora sparjenih s šest stopenjskim menjalnikom, ki prenaša moč na zadnjo kolo preko pogonske gredi.

Triumph Tiger Explorer XC SE se ponaša tudi s kopico elektronskih pomagal, vse od ride-by-wire, tempomata,  nadzora oprijema, ABS (ki se lahko seveda izklopi). Za boljše vozne lastnosti po širnih brezpotjih bodo poskrbela tudi platišča z naperami in Continentalovimi pnevmatikami TKC 80, meglenke, prestrezna zaščita in nepogrešljivi ščitniki rok.

Globebusters verzijo Triumpha Tiger Explorer XC SE cenijo na 18.522 evrov. Izdelali ga bodo samo v 50 primerkih, namenjen pa je samo za prodajo v izbranih salonih v Veliki Britaniji. Prvi Triumphi bodo pri prodajalcih v aprilu.