Drugi del Hondine resnične pustolovščine je bil objavljen pred letošnjim relijem Dakar. V prvi epizodi je Honda predstavila svoja prizadevanja za zmago na reliju Dakar med leti 1986 in 1989, ko jim je z Hondo NXR 800V uspelo osvojiti štiri zaporedne zmage z vozniki Cyril Neveu, Edi Orioli in Gillies Lalay.

Sledila je epizoda 2, ki so jo poimenovali "Živite drugače kot drugi". V drugem delu so se osredotočili na vsakdanje ljudi, ki raziskujejo svet z Hondinimi motocikli. Ogledali smo si lahko njihove avanture, življenje in izkušnje, ki so jih dobili na popotovanjih. V glavni vlogi nastopata predvsem Honda C90 in nova Honda CRF 250L.

V tretji ipizodi serije Hondina resnična pustolovščina - "Vrnitev na Dakar" se osredotočajo predvsem na letošnji reli Dakar in prizadevnju hondine ekipe za zmago na reliju. Čeprav niso zmagali je njihov voznik Paulo Goncalves končal na odličnem drugem mestu.

Serija Hondina resnična pustolovščina naj bi se končala s predstavitvijo Hondinega novega motocikla za avanturistična popotovanja. Osnove motocikla so prvič pokazali na lanskem sejmu EICMA, kakšen pa bo v resnici pa bomo šele videli.