V nedeljo 17. maja, prva domača dirka za državno prvenstvo v motokrosu.
Start Open: Mulec, Gajser, Katanec
Start Open: Mulec, Gajser, Katanec

Obronki v Prilipah pri Brežicah bodo gostili najboljše domače motokrosiste, ki se bodo drugič letos in prvič na domačih tleh pomerili za točke UNIOR MX prvenstva Slovenije. Prideta tudi Tim Gajser in Klemen Gerčar.

20150515205140_wgr5q209p7flteGajser je seveda veliki favorit, ki prihaja na dirko kot zmagovalec dirke za svetovno prvenstvo v izjemno konkurenčnem razredu MX2, poleg tega pa iz prve dirke  za UNIOR MX prvenstvo Slovenije prinaša popoln izkupiček točk. Na zadnji dirki v Španiji je bil peti, zabeležil pa je celo drugo mesto v drugi vožnji. Vsekakor bo njegov nastop vreden ogleda in paša za oči za vse ljubitelje atraktivnih voženj.

Gerčar, ki bo v Brežicah nastopil za domači klub je seveda lačen uspeha. Manjše poškodbe so mu otežile začetek sezone na odprtem nemškem prvenstvu in na zadnji dirki svetovnega prvenstva v Španiji. Stezo dobro pozna, na njej je veliko treniral, poleg tega pa tudi pomagal pri samem snovanju steze. Morda pa se lahko v boj za vrh prestižnega razreda MX OPEN priključi še kdo, kajti motokros je lahko tudi nepredvidljiv, majhna napaka in favorit lahko konča v vlogi tistega ki lovi.

Dirke se bodo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši nato pa sledijo kategorije MX85, MX 125, MX R3, MX2 in MX OPEN tako da bo akcije dovolj čez cel dan.

Vse rezultate boste v živo našli na www.speed-timing.hr, koledar dirka pa na www.amzs.si.