Podjetje Akrapovič je predstavilo nov izpušni sistem iz linije Slip-On za BMW S 1000 XR in s tem razširilo pestro ponudbo izpušnih sistemov za motocikle BMW.

Akrapovic_Slip-On_Line_and_header_BMW_S_1000_XR_2BMW S 1000 XR je motocikel, ki združuje zmogljivost športnega stroja in vsestranskost potovalnika, pri Akrapoviču pa so zanj oblikovali nov dušilec, ki se popolnoma prilega njegovim linijam. Ta motocikel združuje več segmentov in v podjetju so na podlagi svojih bogatih izkušenj izdelali izpušni sistem, ki poveča zmogljivost agregata in izboljša celotno izkušnjo, ki jo prinaša vožnja na motociklu, ki se počuti domače na vsaki cesti.

Akrapovic_Slip-On_Line_for_BMW_S_1000_XRRezultat je lepo oblikovan, privlačen izpušni sistem, ki deluje prav tako dobro, kot je videti. Zunanji plašč je narejen iz visoko odpornega titana s črnim premazom, ki ga dopolnjujeta toplotni ščitnik in kapa iz karbona, odporna na visoke temperature. Vse to je podjetje Akrapovič razvilo na podlagi izkušenj s tehnologijo, preizkušeno na dirkališčih. Končno podobo zaokrožata unikatna bočna linija in vgravirani Akrapovičev logotip, zaradi katerih bo ta izpušni sistem zagotovo izstopal.

Akrapovic_header_for_BMW_S_1000_XRIzpušni sistem iz linije Slip-On za BMW S 1000 XR s homologacijo ES spremeni značaj motocikla, saj mu doda več moči, zmanjša težo, izboljša njegovo vodljivost in mu doda prepoznavni Akrapovičev zvok. Če želite še bolj izboljšati zmogljivost S 1000 XR, vam je na voljo tudi opcijski kolektor, ki pomeni naslednji korak v procesu predelave izpuha. Izdelan je iz najboljšega titana ali nerjavnega jekla ter skupaj z Akrapovičevim izpušnim sistemom iz linije Slip-On sestavlja kompleten sistem. Ti izredno lepo oblikovani dodatki izboljšajo moč in navor motorja ter ob kombinaciji kolektorja iz titana in izpušnega sistema iz linije Slip-On zmanjšajo težo za več kot 7 kg (58 %). Posledično se izboljša vodljivost motocikla, pa tudi prepoznavni Akrapovičev zvok pride tako še bolj do izraza.

Akrapovic_Slip-On_Line_and_header_BMW_S_1000_XR_1V kompletu prejmete tudi priročnik z lahko razumljivimi navodili za montažo, s katerim je namestitev izpušnega sistema iz linije Slip-On in opcijskega kolektorja izredno enostavna. Sistem deluje po načelu »vklopi in igraj« in ne zahteva dodatnih nastavitev ali drugih delov. Vse je oblikovano tako, da lahko zmogljivost motocikla občutno izboljšate na čisto preprost način.

Novi BMW S 1000 XR združuje različne motoristične svetove in tako predstavlja nekaj čisto novega. Z Akrapovičevim izpušnim sistemom iz linije Slip-On in opcijskim kolektorjem pa ga lahko dvignete še na višjo raven: s povečano močjo, čudovitim dizajnom in enkratnim Akrapovičevim zvokom bo motocikel zares izstopal.