Pretekli konec tedna je bilo v Vrtojbi na sporedu srečanje Ducatistov. Tisto že skoraj tradicionalno, ki vsakič znova vsaj malce preseže dogodek peteklega leta in tako vedno ponovno posrbi za dovolj zabave, da se obiskovalci vedno znova vračajo - ne glede na to, ali se na srečanje pripeljejo z Ducatijem ali ne.

20150914195610_9d1eiq5btmo74fVtise s srečanja je takole strnil Sergej Petkovšek iz Asa Domžale: "Sobotno vreme je sicer ponagajalo z nekaj plohami, vendar se je program vseeno lepo odvijal. Večerni koncert pa je zaradi vnovičnega dežja žal odpadel, zato se je dogajanje preselilo pod šotore. Nedelja je bila prekrasna in zato nadvse obiskana. Vse aktivnosti so bile izpeljane vrhunsko brez enega zapleta. Dogodek je bil resnično na visokem nivoju - s pestrim programom, dobro organiziran, za varnost je bilo poskrbljeno,… Kar na "tovarniškem" nivoju. Kot mini WDW."

Iz Bologne so As Domžale podprli z razstavnimi in demo motocikli. Kot predstavnik Ducatija nas je obiskal odgovorni človek za klubsko sceno Giuseppe Filippi z asistentko Eugenio Simoni. Nista skrivala navdušenja. Eugenia si je za spomin celo vzela Scrambler poleno iz Scrambler gozdička.

20150914195548_uhisjtnx18cp2lTudi številni člani Desmo Kluba Slovenija  s predsednikom Miho "Komi" Kočevarjem na čelu so se nam pridružili. As Domžale je dogodek podprl s postavitvijo Scrambler gozdička "The Land of Joy" in dopolnili testno floto motociklov. Smo "delali" dva dni, vendar tega nismo občutili kot delo. Saj smo tudi sami uživali med ljudmi, motocikli, programom, …. !

20150914195609_5ih37wfdzmyaku"Statistika srečanja":  

- demo flota - 6 testnih Ducatijev in dva testna Scramblerja, pa še dva inštruktorska Ducatija. Skupaj so opravili povsem neproblematičnih 4200 km v 12 izhodih v dveh dneh.

- več kot 2.000 motociklov in 5.000 obiskovalcev v dveh dneh. Vstopnine ni bilo.

- španski stunt zveznik Emilio Zamora je kot ambasador Ducatija v svojih šovih nastopal kar s štirimi Ducatiji (ter dodatno še s štirikolesnikom in mini moto). Odzval se je celo na našo izredno željo in izven programa s Scramblerjem nastopil pred našim Scrambler sprostitvenim prostorom. Zakon!

- Iris Batista je navduševala s plesom na drogu in se obenem izkazala tudi kot odlična fotografinja.

- med bikini bike wash-om so dekleta poleg motociklov umila tudi nekaj naključnih motoristov.

- poleg Ducatijeve superbike legende ( https://en.wikipedia.org/wiki/Giancarlo_Falappa ) ter zvezdniškega kaskaderja (Emilio Zamora) sem bil tudi sam žirant pri izboru najlepšega motocikla dogodka. 2:1 je zmagal Panigale Superleggera proti legendarnemu 996R (last nekega Angleža, ki se je sam pripeljal na dogodek), za katerega sem navijal in častno izgubil.

- postavljen je bil mali muzej Ducatijeve zgodovine ( zmagoviti dirkalniki 888,851,….., prvotni Scramblerji, prvi Ducatijev dvokolesnik Cucciolo, izvenkrmni motor, tranzistorji,…)

- v soboto so med bike wash-om igrali rock band Animal House Rock Cover Band, v nedeljo pa rock band Hairix iz Vrtojbe.

- izžrebalo se je nekaj kart za Ducati Stand na Misano MotoGP, ki bo ta vikend.

- pridni kuharji in natakarji iz kluba DOC Gorizia so garali dva dni, da so lahko s t.i. "Desmo obrokom" nahranili množice moto navdušencev.

- sobotni program so popestrili italijanski drifterji TEAM KENSEI ter skupina MDSS s štirikolesniki.

- izpeljana je bila dirka z gokarti.

- in še in še…

20150914195611_pt36mae74zbvslMario Korečič - izjava predsednika DOC Gorizia po dogodku: "5. Ducati Fest je letos presegel vsa pričakovanja. Ne glede na slabe vremenske napovedi se je že v soboto zbralo veliko motoristov. Najpogumnejši so ne glede na naliv vseeno izpeljali panoramsko vožnjo "Strast Brez Meja" po slovensko-italijanskih Brdih. Nedelja je dosegla svoj vrhunec, ko se nam je vreme nasmejalo in v vikendu smo našteli skupaj preko 2000 motociklov in 5000 obiskovalcev. Poudaril bi tudi dejstvo, da Ducati Fest iz leta v leto povečuje svojo mednarodnost, saj so nas tokrat obiskali Ducatisti iz vseh koncev Italije, Slovenije, Avstrije, Švice, Hrvaške, Srbije, Poljske, Slovaške, Nemčije, Češke, Anglije ter ameriški vojaki iz vojne baze Aviano (Italia). Zahvalil bi se rad vsem članom kluba Doc Gorizia, prijateljem društva Gas Vrtejba, AS Domžale Moto Centru, Ducati Motor Holdingu in vsem tistim, ki so pripomogli k realizaciji tokratnega Ducati Festa. Za zaključek pa še zahvala vsem motociklističnim navdušencem, ki so nas obiskali na 5-em Ducati Festu, saj so bili ravno oni največji spektakel prireditve."