Dobrodelna vožnja, ki nase opozarja z izborom motociklov in gosposko opravo voznikov se je že tretjič zgodila tudi v Ljubljani. Več kot 60 motociklov je skozi center Ljubljane kričalo, tukaj smo, da opozorimo na pogosto bolezen, ki prizadene kar desetino moške populacije, rak na prostati.

Foto: Klemen Korenjak
Foto: Klemen Korenjak

Dobrodelni dogodek svetovnih razsežnosti, zgodil se je namreč na isti dan v 410. mestih in 79. državah, je tudi v Ljubljani marsikomu popestril mrzlo nedeljsko popolne. Več kot 60 lastnikov klasičnih oziroma predelanih motociklov se je po centru Ljubljane zapeljalo v svojih najboljših oblekah. S tem so opozorili javnost o moški bolezni rak na prostati.

Foto: Klemen Korenjak
Foto: Klemen Korenjak

Na dobrodelnem dogodku je sodelovalo tudi Društvo onkoloških bolnikov Slovenije, ki je z letaki in zgibankami opozarjalo na pomembnost pravočasnega odkritja bolezni. Gospod Blaž Bajec, generalni sekretar omenjenega društva pa je zbranim motoristom zaželel čim manj neželenih ovinkov v življenju. Dogodek ima tudi dobrodelno noto, saj so zbirali sredstva za raziskovanje raka prostate. Distinguished gentleman’s ride 2015 lahko ocenimo kot uspešno akcijo, saj bo šlo v raziskovalne namene okoli dva milijona evrov, ki so jih zbrali motoristi po celem svetu.

Organizator (7seven customs) se vsem sodelujočem zahvaljuje za sodelovanje.