Honda je v sklopu milanskega salona predstavila kup prenov – nadgradnje je bila deležne serija NC, predstavljena je bila dolgo pričakovana naslednica Africe Twin, pa tudi nova VFR 1200X Crosstourer.

CRF1000LAfricaTwin2»Pravi Adventure«, nova Africa Twin je dolgo burila duhove, saj pri Hondi z odhodom modela Transalp dolgo ni bilo izbrati modela, ki bi nekoliko bolj pogumno zapeljal v blato. Nova Africa Twin je bila kot koncept prvič predstavljena lansko jesen, letos pa je končno tu – v serijski različici. CRF1000F Africa Twin naj bi kupcem prišla v roke že konec letošnjega leta. Poganja jo litrski vzporedni dvovaljnik z možnostjo dokupa menjalnika z dvojno sklopko DCT.

Pri Hondi zagotavljajo, da so terenske sposobnosti nove Africe naravnost vrhunske, saj tehnično izhaja iz njihovega reli dirkalnika – visoko krmilo, uravnotežen okvir, terenska platišča z naperami obuta v »zobate« pnevmatike ter terenski vožnji prilagojen menjalnik in zavorni sistem.

4Osveženi Crosstourer in serija NC so na novo sezono pripravljeni z nekaj kozmetičnimi prenovami, LED žarometi. Novim Showinim vzmetenjem ter nekoliko nadgrajeno elektroniko za lepše podajanje moči.

Honda je v sklopu salona predstavila tudi simpatične koncept urbanega skuterja s terenskim vzmetenjem, obutega v robate offradarske pnevmatike - Honda City Adventure. Všečno. Glede na oblikovno zasnovo, bi pri Hodi vanj brez težav vtaknili tudi električen agregat.

City Adventure Concept