Ste lastnik novega peresno lahkega športnega motocikla, ki ima medosno razdaljo krajšo kot Biaggijeva Honda ali Rossijeva Yamaha. V roki imate 120 ali 165 konjev, pač glede na prostornino, in tisti hudiček zadaj za ovratnikom vam ne da miru. Odpri. Odpri. Stisni!

Veliko tega o blazilnikih krmila 2Čez asfaltni kucelj (recimo kakšen stik viadukta z avtocesto) pridrvite za kocino prehitro, nad 180 do 200 podlage. Jee***!?? Motocikel poleti v praznino. Krmilo postane v rokah lahko kot še nikoli, isti hip se raztegne zadnji blažilnik, da vas v tapecirani del hrbta nepričakovano sune lastni sedež. Ko se prednje kolo dotakne tal, se zgodi drama. Prednje kolo med letom ni bilo natančno poravnano v smer vožnje, zadnje kolo generira silo vztrajnosti, ki sili motocikel naravnost; sunek samoizravnavajočega se prednjega kolesa sune krmilo v skrajni odklon … ki se nadaljuje v divje opletanje krmila iz ene v drugo skrajno točko odklona … motocikel se pod nogami napne in sproži kot vzmet … hip za tem vas zadnje kolo vrže iz smeri. Ko drsite po hrbtu proti drevesom, je vaša zadnja misel: »Pi***, kaj neki se je zgodilo?«

Veliko tega o blazilnikih krmila 4Na športno kratkih motociklih, pri katerih želimo, da igrivo spreminjajo smer, je nemirnost krmila lahko pričakovana posledica. V neugodnih trenutkih, predvsem pri veliki hitrosti, ko prednje kolo izgubi stik z asfaltom in nato ob ponovnem stiku izravna smer, vam lahko krmilo dobesedno utrga iz rok. Ko so pri Yamahi testirali vzroke in posledice, so izmerili tudi 12 (!) nihajev krmila v sekundi. Takšni frekvenci tudi izkušen motorist ne bo kos.

Tudi pri vse bolj popularnem nastopanju - vožnji po zadnjem kolesu - se lahko motoristu zgodi presenečenje, ko prednje kolo spet pade na asfalt. Sunek zaradi giroskopske sile, ki jo ustvarja pospešeno zadnje kolo, je že dovolj velik, da lahko krmilo oplete. Dokaj grde manire, da je brez pravega vzroka pričel nihati v ovinku, je imel Suzukijev TL 1000. Tudi z vgradnjo blažilnika krmila ga ni bilo mogoče kultivirati. Problem se je skrival v sami zasnovi dokaj živčno na rob "športnosti" zasnovane ciklistike.

Veliko tega o blazilnikih krmila 1Danes so na litrskih motociklih, ki se hvalijo s kilogramom na konja, blažilniki krmila dodani serijsko. Težko rečemo, da so na motociklih, ki morajo imeti konkurenčno ceno, prvovrstni blažilniki. Toda to, kar dajo na motocikel, odpravi kakšnih 80 odstotkov verjetnosti, da vas opletajoče krmilo sname iz sedeža. Yamaha R1 ima vgrajen hidravlični blažilnik, ki v sredinski legi ne duši. Honda pa ima z elektroniko podprt blažilnik, ki je mrzla teta tistega na nekdanji Rossijevi RC 211V.

Najprimernejši antibiotik

Veliko tega o blazilnikih krmila 7Kdor se hoče preventivno zdraviti, naj ne jemlje tablet proti bolečinam, pač pa naj si omisli zares dober blažilnik krmila z ustreznimi elementi za pričvrstitev na motocikel.

Zares natančno preberite navodila, preden se lotite vgradnje, in ne pozabite, da morate vijake na vpenjalnih točkah pred nehotenim popuščanjem zavarovati s kemičnim lepilom (recimo nežnejši loctite).

Kateri pa je zares dober?

Veliko tega o blazilnikih krmila 3Tisti, ki ustvarja najmanj notranjega trenja. Takšni pa so dragi, saj je od natančne izdelave in kakovostnih materialov odvisno, kako občutljiv bo blažilnik za nihanja in ali jih bo tudi učinkovito umiril, preden bodo močno opazna.Seveda takle blažilnik ni le razbremenitev denarnice, nekaj bo utrujal tudi roke. Ker je to konec koncev le blažilnik, bo treba pri počasni vožnji, zavijanju in obračanju premagovati silo hidravličnega dušenja v blažilniku. Zato je modro v mestu do konca popustiti silo blaženja (na gumbu za nastavitev pomakniti "klike" v smeri mehkega teka), pred hitro vožnjo pa spet "zategniti" hidravliko. Pomnite, da se vse početje na hidravliki razume kot štetje "klikov" iz povsem zaprte lege ven - torej v nasprotni smeri urnega kazalca.

Torej, blažilnik odpravi vse težave?

Nak, nič ne bo s tem, da bi zanemarjen motocikel na olje puščajočem vzmetenju, z utrujeno vzmetjo, na obritih gumah in prepišno zračnih ležajih pozdravili samo z blažilnikom krmila.

Veliko tega o blazilnikih krmila 51) Kako deluje?
Bat na batnici potiska lahko tekoče hidravlično olje v valju skozi ventil v ohišju blažilnika. Nastavitveni gumb omogoča, da na ventilu za pretok olja stopenjsko (zvočni preskok nastavitvenega gumba imenujemo "klik") spreminjamo silo dušenja. Najbolj trda nastavitev pomeni do konca privit gumb za nastavitev. Običajno imajo blažilniki od 13 do 17 stopenj.

2) Kakšni so?
Blažilniki so izdelani v različnih dolžinah in pokrivajo širok razpon giba batnice. Najdaljši se uporabljajo na motociklih s širokim okvirjem in se vgradijo na objemko z zunanje (!) strani prednjih vilic.

3) Kako vgraditi?
Najkrajši blažilniki se lahko vgradijo počez za kraki vilic; ker so ročice kratke, pazite, da so pri takšni vgradnji sidrne točke (vpetje na gornji most vilic) dovolj močne.

4) Kako najti pravo nastavitev?
Vožnjo pričnite z blažilnikom na sredini območja nastavljanja. Če menite, da je motocikel nestabilen, zapirajte blažilnik po dva klika naenkrat.