Mitas bo pnevmatiko TERRA FORCE-R lansiral na trg v aprilu 2016
Mitas bo pnevmatiko TERRA FORCE-R lansiral na trg v aprilu 2016

“Mitasova pnevmatika  TERRA FORCE-R je odlična izbira  za voznike  avanturistično naravnanih potovalnih motociklov,” je izjavila Ksenija Bitenc, direktorica Mitas Moto. ”TERRA FORCE-R je radialna pnevmatika primerna za vožnjo po cestah in terenu, vendar pa je  dezen pnevmatike bolj cestno naravnan. Pnevmatika zagotavlja odlično vlečno silo na mokri in suhi podlagi ter je izredno zmogljiva na lažjih neutrjenih terenih," je še dodala Bitenčeva.

Mitas TERRA FORCE-R zagotavlja takojšen oprijem, odlično vlečno silo na mokrih in suhih cestah, lahko vodljivost in manevriranje ter dobro stabilnost pri vožnji naravnost in v zavojih. Pomembna lastnost pnevmatike TERRA FORCE-R je tudi ohranjanje enakomerne zmogljivosti skozi celotno življenjsko dobo in pod težkimi obremenitvami. Navedene lastnosti pnevmatike TERRA FORCE-R so testirali visoko usposobljeni in izkušeni testni vozniki. Testiranje pnevmatik je potekalo z različnimi motocikli in v različnih vremenskih pogojih ter na raznolikih podlagah.

Zmesi za tekalno plast so bile razvite posebej za Mitas TERRA FORCE-R in vsebujejo najmodernejše elastomere in visoko aktivna polnila. Dosegli smo odličen oprijem v vseh pogojih, optimalno uravnotežen faktor obrabe ter najvišjo stopnjo zaupanja med vožnjo po cestah ali neutrjenih površinah. Svojo zavezo varni in prijetni vožnji Mitas dokazuje z uporabo ustreznih tehnologij in zmesi.

V pnevmatike Mitas TERRA FORCE-R smo vgradili napredne tehnologije, ki so rezultat našega lastnega raziskovalnega in razvojnega dela.

Prostorsko optimiziranje oblike kanalov (OGT 3D)
Tehnologija prostorskega optimiziranja oblike kanalov zagotavlja optimalno smer in globino kanalov ter zmanjšano pregrevanje zmesi tekalne plasti.

Tehnologija močne karkase (SCT)
Tehnologija močne karkase ohranja visoko togost karkase, celo pri obrabljeni pnevmatiki, kar zagotavlja optimalne vozne lastnosti skozi celotno življenjsko dobo pnevmatike.

Metoda končnih elementov (MKE)
S pomočjo metode končnih elementov ter posebne računalniško podprte simulacije smo oblikovali optimalno konstrukcijo pnevmatike, ki omogoča najvišjo stopnjo oprijema, hkrati pa ostaja dovolj toga, da zagotavlja stabilnost med vožnjo. MKE zagotavlja optimalne lastnosti tekalne plasti, konstrukcije in materiala.

Naslednje dimenzije pnevmatik Mitas TERRA FORCE-R bodo v prodaji od aprila 2016:

  • 110/80R19 59V TL [ F ]
  • 140/80R17 69V TL [ R ]
  • 150/70R17 69V TL [ R ]