Kawasaki je lansko jesen za Azijske trge napovedal dve različici Z125 in sicer Pro z štiristopenjskim ročnim menjalnikom in navadno verzijo z avtomatskim menjalnikom. Pred nekaj dnevi pa je Kawasaki potrdil, da na ameriško tržišče prihaja Pro verzija.

Kawasaki Z125 Pro
Kawasaki Z125 Pro

Kawasaki Z125 nagovarja predvsem mlajšo demografsko skupino motoristov in hkrati predstavlja posrednega rivala Hondi Grom. Opremljen je s 125 kubičnim zračno hlajenim SOHC dvoventilskim enovaljnikom z digitalnim vbrizgavanjem goriva. Tehta 102 kilograma, v rezervoar pa lahko natočite 7,6 litrov goriva, kar bo dovolj za spodoben doseg pri mestni vožnji, čemur je prvenstveno tudi namenjen.

Kawasaki Z125 Pro
Kawasaki Z125 Pro

Moč se preko 4-stopenjskega ročnega menjalnika na zadnje kolo prenaša preko verige. Spredaj za zaviranje skrbi 200mm disk, zadaj pa 184mm. Kolesa so 12 inčna, višina sedeža pa 805 mm.

Prva generacija bo obarvnana v Candy Lime Green in Metallic Graphite Gray barvi. Cena v ZDA bo  2.999 dolarjev, kar je 200 dolarjev manj od Honde Grom, kar bo zagotovo pripomoglo pri njegovi prodaji.

Če bo Kawasaki Z125 Pro prišel tudi v Evropo še vedno ostaja skrivnost, sploh, glede na govorice, ki so po medijih zaokrožile lansko jesen, da Kawasaki Z125 ne namerava ponuditi na Evropskem tržišču.