Yamaha je na prvem vietnamskem motociklističnem sejmu, ki poteka v mestu Hošiminh od 7. do 10. aprila 2016 predstavila model koncepta zasnove skuterja 04GEN.

Koncept Yamaha 04GEN Design
Koncept Yamaha 04GEN Design

Model 04GEN je bil zasnovan na osnovi koncepta RUN-WAY, ki vzbuja podobo ženske s pridihom veličastne elegance ter privlačnosti uma in stasa. V primerjavi z običajnimi strukturami ohišja skuterjev, ki z zunanjimi deli skrivajo okvir, model 04GEN svoj okvir prekriva le z delno transparentnimi zunanjimi deli. Predstavitev čudovito izdelane notranje strukture poudari lahkotnost veličastnega ohišja. Tako je nastala nova zasnova, ki združuje notranjost in zunanjost v izjemno lepo oblikovan model.

Koncept Yamaha 04GEN Design
Koncept Yamaha 04GEN Design

Družba Yamaha Motor že od ustanovitve postavlja zasnovo za enega izmed svojih glavnih temeljev in leta 2013 je svojo filozofijo zasnove poimenovala Izboljšana dinamika, zato se trudi z razvojem proizvodov, ki ponazarjajo edinstven Yamahin stil. Na osnovi te filozofije je družba Yamaha Motor doslej objavila tri različne koncepte zasnove: leta 2014 01GEN, motor "crossover" z dvema sprednjima kolesoma, leta 2014 02GEN, očarljiv invalidski voziček z električnim pogonom, in leta 2015 03GEN, izboljšana mobilnost z izbirnimi barvami, materiali in končno obdelavo za model TRICITY.

Galerija: Koncept Yamaha 04GEN Design