5. mednarodni dogodek BMW Motorrad International GS Trophy, ki je verjetno najbolj edinstven dogodek za stranke motornih koles na svetu, se je končal 5. marca, po sedmih težkih tekmovalnih dneh. Tokrat je potekal na Tajskem.V letošnjem letu se je vzdržljivostnega testa udeležilo 19 ekip iz skupno 25 držav. Na svoji sedemdnevni poti, ki je obsegala več kot 1.300 km skozi gozdove, džunglo in gore Severne Tajske, udeleženci niso preizkusili samo svojih voznih sposobnosti, temveč tudi svojo vzdržljivost in timski duh. Pri temperaturah precej nad 30 °C in v zelo vlažnem okolju je bil to eden izmed najbolj napornih testov GS Trophy. 114 motornih koles, ki so se udeležila dogodka, je prevozilo skupno razdaljo 150.000 km v najtežjih pogojih.

BMW Motorrad GS Trophy 2016 1Heiner Faust je povedal: „GS motorna kolesa s flat-twin motorjem so se ponovno izkazala. Na tem resnično neusmiljenem dogodku za človeka in stroj ni bilo nobene tehnične okvare. Udeleženci so pohvalil kultne BMW Enduro zaradi njihove enostavnosti upravljanja, robustnosti in njihovega neverjetnega potenciala vožnje na vsakovrstnem terenu.“

Udeleženci so se bojevali vse do konca. Po napetem koncu je uspelo ekipi iz Južne Afrike zasesti prvo mesto, zaradi ohranitve mirnih živcev so tako svoji državi prinesli prvo zmago.