Mission Motors se je te dni uradno ovenčal z lovoriko najhitrejšega električnega motornega kolesa v serijski proizvodnji.

Ekipa Mission One
Ekipa Mission One

Delavnica, ki je naskok na naslov napovedovala že nekaj časa, je tega pred kratkim tudi uradno potrdila - kje drugje kot na razvpiti nižini Bonneville, kjer se takšnim zadevam streže. Električno motorno kolo, ki se po voznih lastnostih zlahka meri z najbolj dovršenimi sodobnimi superšportniki na bencinski pogon, je zaradi narave tehnologije pogona nekoliko težje, pa zato mnogo bolj prijazno do okolja in denarnice. A ker sodobnemu kupcu superšportnika pomeni bore malo in večina uporabnikov motornih koles ta še vedno kupuje na podlagi tehničnih podatkov kot sta končna hitrost, število konjičev pa tudi renomeja, ki si ga je model prislužil na dirkališčih, sta razkazovanje in udeležba dogodkov kot je bil nedavni BUB Week na slanem jezeru Bonneville, obvezna, saj vzbuja pozornost potencialnih kupcev - ti, naj bi prvih 300 serijskih motornih koles Mission One lahko kupili že prihodnje leto.

Jeremy Cleland v sedlu
Jeremy Cleland v sedlu

Obut v dirkaške Michelinove pnevmatike DOT in slečen odvečne navlake, je motocikel Mission One, z bivšim AMA dirkačem Jeremyem Clelandom v sedlu, zapeljal na neugodno podlago presušenega slanega jezera in – z doseženo hitrostjo 242 kilometri na uro postavil svetovni rekord. Jeremy Cleland je po vožnji povedal, da zahtevna slana podlaga jezera ni dovolila popolnega izkoristka moči motorja – izrabil naj bi le 90 odstotkov plina. Slednje priča, da utegne biti tehnologija električno gnanih motornih koles mnogo bolj obetavna in vznemirljiva, kot je misliti od pogledu na obstoječe električne serijske modele, ter da s prihodom električnih motociklov ne bo konec adrenalinskih pistaških norosti. Le nekoliko tišje bodo.

Če je verjeti napovedim Mission One, morda že prihodnje leto.