Na salonu združenja SEMA (Specialty Equipment Market Association) v Vegasu je v svet motociklizma z off-road (cross) prototipom motocikla osnovanim na Yamahi YZ 450, vstopila avtomobilska hiša Toyota.

toyota-tudi-z-motocikli 2V ekipi so z dodajanjem različnih komponentnih bombončkov poskrbeli, da uporabnik tega motocikla ne bo ostal ravnodušen. V primerjavi z osnovo (YZ 450 F) ima nova Toyota kar nekaj nadgrajenih sestavnih delov – ti so lažji, tehnološko bolj napredni in izdelani iz eksotičnih materialov kot sta titan in karbon. Tako je okvir motocikla nadomestil lažji, karbonski deli pa so zamenjali plastične. Opravljen je bil tudi grob poseg v agregat, ki poleg športnejši vožnji prilagojenih batov, obsega tudi sistem ram-air in izpopolnjen elektronski vbrizg goriva. Obstoječi izpušni sistem je nadomestil ultra lahek izpuh s karbonskim dušilcem proizvajalca FMF Racing, kar je močno pripomoglo k izdatnemu zmanjšanju mase motocikla.

toyota-tudi-z-motocikli 1Zavorne kolute tega eksotičnega "custom kros" krasijo logotipi Toyote. Piko na i so pri novem podjetju v svetu motociklizma postavili še z dodatkom elegentnega digitalnega prikazovalnika hitrosti, časa vožnje, temperature agregata in ostalih uporabnih informacij. Se bo japonsko podjetje Toyota, v prihodnosti morda podalo tudi v športne cestne motociklistične vode?