Vse, ki prisegajo na Peugeot skuterje bo zagotovo razveselila novica, da se ponovno vračajo na slovensko tržišče.

Podjetje Filitheo d.o.o., ki je januarja sklenilo zastopstvo za Peugeot skuterje, bo na letošnjem slovenskem avtomobilskem salonu, ki se po 11. letih vrača na slovensko sejemsko sceno, premierno predstavilo trikolesni Peugeot Metropolis.

Novi model ima vgrajen  motor Euro 4 PowerMotion 400cc LFE, ki je ohranil odlične zmogljivosti, obenem pa zmanjšal porabo goriva. Novo je podvozje, nastavljivo vzmetenje za lažjo vodljivost in sistem za krmiljenje spodrsavanja. Z večjimi zavornimi koluti in novim naprednim zavornim sistemom ABS  je zavorna pot pri hitrosti 50 km/h, od prejšnjega modela s kombiniranim zavornim sistemom SBC, krajša za 23%.

Peugeot Scooters je prvi proizvajalec dvokolesnikov na svetu, ki je v skuter vgradil funkcijo za samodejni vklop varnostnih utripalk ob zaviranju v sili, ki se sproži v primeru naglega zaviranja s pojemkom več kot 6 m/s pri hitrosti nad 50 km/h.

Omeniti velja tudi pametni ključ za brezstično upravljanje, sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS) z grafičnim prikazom na novi armaturni plošči. V prtljažni prostor boste lahko shranili eno integralno (ali preklopno) in eno odprto (jet) čelado.

Peugeot Metropolis je seveda vozen z B kategorijo in bo na voljo kot specialna športna izvedenka RX-R v črni mat barvi, dveh barvnih različicah RS in treh barvnih različicah Allure.

Peugeot Metropolis bo na voljo od aprila naprej za: 

  • Peugeot Metropolis Allure (13 “ABS & TCS)  8.999 € z DDV
    (v biserno beli, shining titanium in kovinsko bakreni barvi)
  • Peugeot Metropolis RS (13 “ABS & TCS ) 9.099 € z DDV
    (na voljo v satin technium in titanium barvi)
  • Peugeot Metropolis RX-R (13 “ABS & TCS ) 9.199 € z DDV
    (mat črna z rdečim dekorjem)