Letos se poletnim festivalom na tolminskem Sotočju pridružuje nov blues rock festival MotörCity. Jedro festivala tvori blues (in rock) glasba - žanr, ki je vdahnil življenje večini današnje (moderne) glasbe. V treh dneh med 24. in 27. avgustom letos se bo na dveh odrih blues rock festivala MotörCity zvrstilo ducat nastopajočih, med njimi bodo Chris Thomas King, Hans Theessink & Terry Evans, Matt Schofield, Sven Hammond, Dan D, Prismojeni profesorji Bluesa, Stray Train in drugi.

Blueberry Bomber / Foto: Jani Nendl

Festival MotörCity pa ima še eno posebnost, poimenovano Blueberry Bomber. Motocikel je nekoč ponosno nosil ime Honda Gold Wing GL 1000. V delavnici ekipe Krakenhead Customs je pretekle mesece preživljal svoje dneve in noči in se v svet vrnil v novi podobi. Radikalna nadgradnja klasike je motociklu prinesla športno vzmetenje, unikatna platišča, živahnejši motor, dodelano ciklistiko in nov, edinstven retro dizajn v stilu dirkalnih motorjev iz 70-ih let prejšnjega stoletja. Vintage racer s stilom!

Klasiki iz leta 1976, Hondinemu Gold Wingu GL 1000, se je z novo podobo nadelo tudi novo ime Blueberry Bomber, na blues rock festivalu MotörCity pa bo dobil še novega lastnika; organizatorji festivala bodo Blueberry Bomberja podarili enemu od obiskovalcev festivala MotörCity s festivalsko vstopnico, ki si jo lahko zagotovite v MH Shopu.

Blueberry Bomber: predstavljamo vam mogočnega Hondinega Gold Winga z novo, custom vintage podobo!

Izbira motocikla za predelavo in posodobitev ni bila težka; iskal se je motocikel z bogato dediščino, saj se kot tak lepo zlije s festivalom MotörCity in njegovo glasbeno usmeritvijo v blues; žanr, ki služi kot podlaga in v navdih prenekaterim glasbenim zvrstem. Honda Gold Wing GL 1000 je bila v svojih časih pravi 'superbike', custom predelava v vintage racer stilu pa ji je vdihnila novo življenje in mogočen izgled.

Blueberry Bomber / Foto: Jani Nendl

Spremembe in nadgradnje osnovnega 'modela' so trajale več mesecev, dele pa se je iskalo po različnih koncih in krajih sveta – vse od Nemčije, ZDA, pa tudi Velike Britanije, Japonske, Francije in Avstralije. Zamenjan ali obnovljen je bil pravzaprav vsak vijak na motociklu. Največjih posegov pa so bili deležni agregat, platišča, ki so narejena po meri, vetrni oklep, tank, sedež motocikla, celoten zavorni sistem, električna napeljava in uplinjači. Kompleksnega in resnega izziva so se v delavnici Krakenhead Customs lotili z vsem spoštovanjem do izvirnika.

Blueberry Bomber bo novega lastnika dobil na blues rock festivalu MotörCity!

Blueberry Bomber / Foto: Jani Nendl

Nov lastnik Blueberry Bomberja bo postal eden od obiskovalcev blues rock festivala MotörCity, ki poteka od 24. do 27. avgusta na tolminskem Sotočju, s festivalsko vstopnico.

Za festival MotörCity na voljo festivalske vstopnice in dnevne vstopnice

Za prvo edicijo festivala MotörCity je na voljo skupaj le 2000 festivalskih vstopnic, ki vsebujejo tudi kampiranje na festivalu. Cenejše, ti. early bird vstopnice, so že razprodane, preko MH Shop so na voljo festivalske vstopnice po redni predprodajni ceni 79 eur (+ provizija). Od danes dalje pa so na voljo tudi dnevne vstopnice po ceni 29 eur (+ provizija). Nakup je mogoč preko spletne trgovine MH Shop. A pozor: sodelovanje v žrebu za Blueberry Bomberja je mogoče samo za obiskovalce s festivalsko vstopnico!

Za vse tiste, ki niste ljubitelji kampiranja, pa so organizatorji pripravili tudi posebne pakete, ki vsebujejo nastanitev v hotelih, penzionih, apartmajih ali hostelih v bližini festivala. Paketi so na voljo tukaj.

Trije dnevi, ducat nastopajočih, dva odra ... in Blueberry Bomber. MotörCity.

V treh dneh med 24. in 27. avgustom letos se bo na dveh odrih blues rock festivala MotörCity zvrstilo ducat nastopajočih. V Tolmin prihajajo kralj njuorlinškega bluesa Chris Thomas King, virtuoz na kitari Hans Theessink bo nastopil v duetu s Terryjem Evansom, enim od največjih blues, soul in r&b vokalov, s svojo zmesjo bluesa, rocka, jazza, soula in funka se bo predstavil Henrik Freischlader Band. Poleg že najavljenih imen pa prihajajo še wunderkind Matt Schofield, britanski kitarski virtuoz, katerega glasbeni kritiki in poznavalci umeščajo ob bok Ericu Claptonu in Petru Greenu, ter umazana interpretacija soula v obliki zasedbe Sven Hammond, enega od najbolj cenjenih nizozemskih bandov. Slišali pa boste lahko tudi kopico slovenskih bandov: popotnike po prostranstvih rock glasbe in smiselne poetike, novomeške Dan D, neumorne prvoligaše - Prismojene profesorje bluesa, heavy blues rock zasedbe Stray Train, primorske rock'n'blueserje Bluesback in Avstrijce Grand Zeppelin.