Električna mobilnost ni več stvar prihodnosti. Postala je sedanjost. Podjetje Špan d.o.o. je z letom 2017 postalo uradni zastopnik in distributer za znamko Askoll. Prvi motorji in kolesa so že na voljo v Centru mobilnosti na Tržaški 547.

Podjetje Askoll ima bogate izkušnje iz področja elektro motorjev, saj ima v lasti preko 800 registriranih patentov prav iz tega področja. Z letom 2015 se je podjetje odločilo svoje znanje in izkušnje prenesti na lastno blagovno znamko elektirčne mobilnosti. Askoll je trenutno vodilni Italijanski proizvajalec električnih skuterjev in električnih koles. Skuter eS1 je prejel nagrado Green Prix 2015 za product leta v kategoriji “mobilnosti brez onesnaževanja”. Predsednik uprave Elio Marioni pravi, da je bistvo uspeha podjetja Askoll v skupnih vrednotah podjetja. Ti so jedro uspeha in so vodilna sila zasledovanja skupnih ciljev. V svojih produktih uvajajo številne tehnološke rešitve in procese za doseganje največjega zadovoljstva strank.

Dizajn in tehnologija, združena za boljšo prihodnost.

Električna mobilnost omogoča oblikovalcem povsem nove dimenzije mobilnosti. Znamka Askoll združuje najnovejšo tehnologijo skupaj z značilnim italijanskim dizajnom. Baterija, elektronika in motor so vsi razviti v Italiji in se preizkušajo na lastnih testnih poligonih v njihovem razvojnem centru. Lasten oblikovalski studio omogoča ustvarjanje stilskih ikon z značilnimi detajli iz bogate italijanske zgodovine oblikovanja.  

Korak v smer prihodnosti

Podjetje Špan z novo blagovno znamko Askoll nadaljuje v smeri električne mobilnosti. "Strankam z znamko Askoll omogočamo širšo izbiro in vodilne tehnološke produkte iz področja električne mobilnosti. Za podjetje Špan električna mobilnost ni postavljena v prihodnost temveč je že del sedanjosti," je ob prevzemu znamke dejal Andrej Bogataj,vodja veleprodaje v podjetju Špan d.o.o.