Mitas je postal dobavitelj prve opreme za španskega proizvajalca terenskih motociklov GasGas, ki je Mitasovo pnevmatiko ET-01 Trial izbral za prvo opremo svojih novih modelov Trial Contact ES z električnim vžigom in Trial School. To so prvi motocikli proizvajalca GasGas, ki so tovarniško opremljeni z Mitasovimi pnevmatikami.

Ksenija Bitenc, direktorica produktnega področja pnevmatik in zračnic za motocikle pravi: “Mitas in GasGas sta vzpostavila izvrstno partnerstvo. Veseli nas, da so bile pnevmatike Mitas ET-01 izbrane za prvo opremo dveh novih modelov Trial proizvajalca GasGas."

“Mitas krepi tudi sodelovanje z družbo GasGas v Severni Ameriki, in sicer nastopa v vlogi partnerja na testni turneji GasGas Test Ride Tour 2017.”

Pnevmatike Mitas ET-01 je možno namestiti z zračnico ali brez nje, odvisno od zahtev posameznega voznika. Za motocikle GasGas Trial Contact ES in Trial School bo Mitas dobavljal pnevmatike ET-01 2.75-21 (sprednja), ET-01 4.00-18 X-PRO (zadnja) in ET-01 4.00-18 (zadnja).

Pnevmatika ET-01 2.75-21 je primerna za vožnjo po vzdrževanih in slabih cestah. Uporablja se lahko za tekme razreda Trial in tudi Enduro, kjer klasične terenske pnevmatike za Enduro in motokros niso dovoljene.

ET-01 4.00-18 X-PRO je najnovejša pnevmatika za dirke v razredu Trial. Nova konstrukcija karkase s tekalno plastjo iz izredno mehke zmesi zagotavlja čvrst oprijem in odlične vozne lastnosti na najrazličnejših voznih podlagah.

Pnevmatiko ET-01 4.00-18 priporočamo za amaterska tekmovanja in treninge v razredu Trial.