Desetmilijonta pnevmatika za Harley-Davidson Dunlopu predstavlja nadvse pomemben mejnik, zdaj pa se že osredotočajo na razvoj novih inovativnih proizvodov za naslednje legendarne modele.

Dunlopovi inženirji že več kot 30 let sodelujejo s Harley-Davidsonom in zanj razvijajo pnevmatike, ki izpolnjujejo najvišje standarde zmogljivosti, pred kratkim pa so dosegli nov mejnik. Proizvajalcu kultnih ameriških motociklov so namreč za prvo opremo dobavili že svojo desetmilijonto pnevmatiko.

Začetek tesnega sodelovanja sega v leto 1981, ko je Harley-Davidson za svoj Sportster odobril Dunlopovo pnevmatiko. Dve leti kasneje je Dunlop postal 100-odstotni dobavitelj prve opreme za modele FL Harley-Davidson, od takrat naprej pa je za ikonična motorna kolesa razvil že marsikatero specifično pnevmatiko. Med najbolj priljubljene spada American Elite, ki je voznike Harley-Davidsonovih motociklov navdušila z vidika kilometraže, saj lahko z njo prevozijo številne kilometre, kar je še posebej pomembno pri daljših potovanjih.

K njeni trpežnosti pripomore Dunlopova tehnologija MT Multi-Tread, uporabljena pri zadnji pnevmatiki, pri kateri gre za kombinacijo trpežne zmesi v osrednjem delu in zmesi z močnim oprijemom na obeh ramenskih delih pnevmatike, kar zagotavlja bočni oprijem ter odlično vodljivost.

Sodelovanje s Harley-Davidsonom je Dunlop nedavno nadgradil z novimi pnevmatikami, med katerimi je tudi GT502 za najnovejši XL1200 CX Roadster. Za pnevmatike GT502 je značilna popolnoma nova radialna zgradba, ki ustreza športnemu značaju najnovejšega roadsterja z dinamičnim vzmetenjem in dodelanimi zavornimi komponentami.